Alphen aan den Rijn
Vogels
Op
zondag30sep201807:00

Excursie vogeltrek

In het najaar trekken vele vogelsoorten zuidwaarts en passeren ons land.

Een van de beste plekken in onze omgeving om dit bijzondere fenomeen te bekijken is ‘De Puinhoop’ aan de Katwijkse kust of ‘De Vulkaan’ in Den Haag. Bij gunstige weersomstandigheden zie je hier in een paar uur tijd vele duizenden vogels voorbij vliegen.  Net na zonsopkomst kun je grote groepen vinken, graspiepers, lijsters, koperwieken en mezen zien. 

De ervaren tellers op de telpost lukt het ook altijd om een paar speciale soorten in de lucht te ontdekken zoals bijvoorbeeld grote pieper, roodkeelpieper of ijsgors.  Het leuke is dat je naast de landtrek op beide locaties ook nog over zee kijkt en zo nog een paar soorten aan de lijst kunt toevoegen. Naast een telpost zullen we nog een ander gebied zoals het nabijgelegen Meijendel  of Berkheide bezoeken waar veel soorten een korte tussenstop maken.  We gaan hier o.a. op zoek naar zwarte mees, kuifmees en wellicht een bladkoning.

 

Start: Parkeerplaats Golfclub Zegersloot aan de Kromme Aarweg in Alphen

Datum: zondag 30 september

Vertrek: 07.00 uur, terugkomst ca. 15.00 uur

 

Kosten voor carpooling worden onderling verdeeld. Aanmelding vooraf gewenst. Graag doorgeven of u zelf kunt rijden of mee wilt rijden.

Algemene informatie

zondag 30 september 2018 - 07:00
Locatie: 
Parkeerterrein GolfclubZeegersloot
Kromme Aarweg 5
Alphen aan den Rijn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image