Alphen aan den Rijn
Vogels
Op
zondag19jun202214:22

Excursie Tiengemeten - zondag 19 juni

Op zondag 19 juni gaan we weer op pad.  

Tiengemeten, een eiland in het Haringvliet, is een unieke locatie in Nederland. In het dichtbevolkte Nederland gebeurt het regelmatig dat natuur moet verdwijnen voor de mens, maar op Tiengemeten was het precies andersom. Tot de jaren negentig was het een bewoond landbouwgebied, tegenwoordig heeft de natuur er vrij spel. Het is een uniek zoetwatergetijdenlandschap. Veel vogels hebben hier hun plekje gevonden en het is een waar eldorado voor natuurliefhebbers. Steltlopers, sterns, zangvogels en roofvogels, het vogelaanbod is erg gevarieerd, dus zeker de moeite waard.

 vogel

De kosten voor de overtocht zijn € 6,00 per persoon, voor leden van Natuurmonumenten mogelijk € 2,00 korting. Omdat we tickets vooraf online moeten bestellen, is dit even aankijken hoe dit loopt. 

Start: Parkeerplaats Golfclub Zegersloot aan de Kromme Aarweg 

Vertrek: 08.15 uur, terugkomst ca. 17.00 uur  

Kosten voor carpooling worden onderling verdeeld. Aanmelding vooraf noodzakelijk. Graag doorgeven of u zelf kunt rijden of mee wilt rijden. 

Aanmelden aub voor 5 juni i.v.m. bestellen van boottickets, bij latere aanmelding proberen we natuurlijk nog steeds dat je mee kunt maar moeten we even kijken of de boot nog beschikbaar is. Indien je na aanmelding toch beslist niet mee te gaan en er wordt geen andere deelnemer gevonden dan worden de kosten van de boot wel doorberekend

Algemene informatie

zondag 19 juni 2022 - 08:15
Locatie: 
Parkeerplaats golfclub Zegersloot
Kromme Aarweg
Alphen aan den Rijn
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelden voor 5 juni a.s.

Contactpersoon: 
Google Maps image