Almere
Natuur in de Buurt
zaterdag22sep2018

Update Tiny Forest in Cascadepark Almere Poort

 

Aanleiding

Op de eerste herfstdag van 2018 togen Ilse (IVN Flevoland) en Herbert (IVN Almere) richting het eerste Tiny Forest van Almere, benieuwd dat ze waren naar de toestand van het minibosje. Het minibosje was in november 2017 ingeplant en we maakten ons wel wat zorgen vanwege de extreme droogte deze zomer. Gelukkig viel het heel erg mee. Sterker nog: het stond er helemaal prima bij ! 

Almere Poort TF 2Navolging

De aanplant van het eerste Tiny Forest krijgt navolging. In de gemeente Almere worden 10 minibossen aangeplant. De Gemeente Almere heeft eerder dit jaar bewoners opgeroepen met plannen te komen voor mogelijke locaties van minibossen. Nog dit jaar worden een aantal daarvan al gerealiseerd

Almere Poort TF 4Monitoring

Onderzoek vindt plaats wat de invloed is van een minibos op de biodiversiteit in het minibos en in de omgeving. Studenten monitoren het Tiny Forest. Daarom liggen er verspreid in het minibos een aantal genummerde tapijttegels. Regelmatig wordt bekeken welke insecten zich onder de tapijttegels bevinden. Dus de tapijttegels graag laten liggen; ze liggen er voor een doel.

Almere Poort TF 5Onderhoud

Vooral de eerste twee jaar moeten de opschietende kruiden en wilde planten uitgetrokken worden om de boompjes en struiken een goede start te geven. Ilse en Herbert hebben bij hun bezoek een begin hiermee gemaakt. We zoeken nog een buurtbewoner die af en toe (2 keer per jaar een paar uur) het minibos van te veel onkruid wil ontdoen. Lijkt dit je wat, laat het ons dan even weten (via email: ivnalmere@yahoo.com). Wij vertellen je dan wat de bedoeling is. Je kunt je tijd vervolgens zelf indelen. Je kunt het in je eentje doen, maar misschien is het net zo leuk als je nog een buurtbewoner mee krijgt. 

Voor (heel veel meer) informatie over Tiny Forest, klik hier

Almere Poort TF 3