Almere
IVN
dinsdag30mei2017

Rinus Hofs tot Erelid IVN Almere benoemd

Tijdens de IVN ledendag op 25 mei is Rinus Hofs benoemd tot erelid van de afdeling. En dat was niet voor niets.

Rinus heeft letterlijk aan de wieg gestaand van de afdeling in Almere. In 19erelid rinus84 was hij een van de initiatiefnemers van de Natuurgidsencursus in Almere, zodat er een afdeling van IVN kon worden opgericht. De oprichting van de afdeling volgde twee jaar later in 1986. Rinus werd de eerste secretaris van de afdeling en was jarnlang actief als IVN Natuurgids. Hij is het IVN altijd trouw gebleven en is na meer dan dertig    jaar nog steeds lid van de afdeling.

foto: in Het Klokhuis ontvangt Rinus de oorkonde van het Erelidmaatschap en de verzilverde IVN speld uit handen van de voorzitter.

klokhuis2Stad & Natuur stelde voor deze IVN ledendag haar mooie natuurbus beschikbaar. Met deze bus zijn ongeveer twintig leden op bezoek geweest naar het Voedselbos in de Sieradenbuurt in Almere Buiten. Daar kregen zij een inpirerende en enthousiaste rondleiding door de initiatiefnemers.  

Daarna voerde de tocht naar Het Klokhuis in Almere Poort waar de lunch klaarstond, een rondleiding volgde door het Klokhuis en de omgeving verkend werd. Al met al een geslaagde dag.

Natuurbus