Almere
Bloemen & Planten
zaterdag28aug2021

Nieuwe ronde Eettuintjes in Almere

Hulp gevraagd met voorbereiding en uitvoering.

Groen maakt jou en je omgeving gezonder en gelukkiger. Daarom gaan we de stad verder vergroenen, met Eettuintjes! Samen met Gemeente Almere, lokale organisaties en inwoners bundelen we de krachten om tuinen groener en eetbaarder te maken. 

Wat is een Eettuintje?

Een Eettuintje is een pakket met eetbare beplanting voor in je eigen tuin, of voor op het balkon. Denk daarbij aan eetbare bloemen, groenten, kruiden en fruitbomen of struiken. Inwoners van Almere kunnen gratis een plantpakket van 1-3m2 aanvragen. Natuurlijk vertellen we je ook wat je er allemaal uit kunt eten. Zo werken we, ook in onze tuinen, samen aan een groen en gezond Almere.

Help je mee?

Wij zoeken inwoners die mee willen helpen met de voorbereiding en uitvoering. Je kan zelf aangeven hoe je wil helpen, hoeveel tijd je beschikbaar hebt en in welke periode. Denk aan het helpen bij: communicatie, educatie, link met jouw eigen project/bedrijf, samenstellen van de plantpakketten, logistiek, initiatieven eetbare beplanting op de kaart zetten.. ander idee? We horen het graag! Samen maken we de Eettuintjes voor en door Almere!

Interesse om te helpen? Meld je aan via het aanmeldformulier.

Over Eettuintjes in Almere

Almere werkt aan een groene en gezonde stad voor alle inwoners. Dat doen we al in wijken, straten en parken, maar we willen méér. Niets lijkt ons mooier dan dat Almeerders zelfs in hun eigen tuin de groene en gezonde stad kunnen voelen en proeven. Om die droom waar te maken, geeft de Gemeente Almere in samenwerking met IVN Natuureducatie ‘Eettuintjes’ uit aan Almeerders.

Hoe maak je je tuin groener en eetbaar?

In een biodiverse tuin staan veel verschillende planten en leven allerlei dieren, veel insecten kunnen er een plekje vinden. Dit maakt je tuin veerkrachtig; minder kans op planten ziektes en na de winter krabbelt je tuin weer sneller op. En hoe makkelijk en lekker is het, een hapje fruit uit eigen tuin? Ga aan de slag en maak je tuin groener en eetbaar! 

Eettuintjes kunnen later dit jaar weer worden aangevraagd. Meer informatie volgt binnenkort.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Growing Green Cities, IVN Natuureducatie, IVN Almere, StadsBomerij, Kwekerij de Arend en een enthousiast team van Almeerse vrijwilligers met een groen hart voor de stad.