Almere
Natuur in de Buurt
dinsdag11mei2021

Natuuractiviteiten in 2021 ?

Vorig jaar in 2020 zijn al onze georganiseerde natuuractiviteiten door de coronamaatregelen noodgedwongen tot stilstand gekomen. Wij hopen in de loop van 2021 onze groepsactiviteiten in de natuur weer te kunnen beginnen. Tot die tijd nog even geduld.

Wat nu al wel doorgaat zijn een aantal natuurbeheerprojecten, dat wil zeggen: buiten werken in de natuur. Uiteraard gelden de coronamaatregelen, het aantal deelnemers is beperkt en we houden afstand. Het gaat dan om de volgende vrijwilligers activiteiten:

Natuurbeheer in de IVN Bomentuin op stadslandgoed de Kemphaan. Sinds 2004 beheren een aantal vrijwilligers deze educatieve bomentuin. (Bijna) elke week gaat wel een groepje enthousiastelingen aan de slag met het noodzakelijke onderhoud.

Ook op Verfplantenakker in het Den Uylpark is het werk weer begonnen. Ook hier wordt elke week door een klein groepje gewerkt om de verfplanten het beste onderhoud te geven zodat aan het eind van het seizoen geoogst kan worden.

In de IVN Bostuin in het Vroege Vogelbos gaan de maandelijkse werkdagen weer door. Ook hier wordt hard gewerkt om deze openbare natuurtuin voor iedereen (plant, dier, mens) zo mooi mogelijk te houden.

Interesse in een van deze activiteiten: meld je dan aan via email: ivnalmere@yahoo.com. Graag tot ziens.

Meer info:

IVN Bomentuin - Almere

Verfplanten-akker Den Uijlpark - Almere

IVN Bostuin - Almere