Almere
Natuur in de Buurt
vrijdag10jul2020

Honderden Plukpleintjes in Almere

Groen maakt jou en je omgeving gezonder en gelukkiger. Daarom gaan we de stad verder vergroenen. In de periode september 2020 tot februari 2021 gaan we in Almere honderden plukpleintjes weggeven. Een plukplein is een pakket voor 1 m2  of voor 6 m2 tuin. In het pakket komen eetbare planten en inheems groen. Bewoners van Almere planten dit in hun eigen tuin.

Wij zoeken mensen die enthousiast worden van dit idee en mee willen helpen met de voorbereiding. Het idee is om in deelgroepjes het project uit te werken. Een deelgroep gaat zich bezighouden met de samenstelling van het pakket; welke planten komen er bijvoorbeeld in. Een andere deelgroep buigt zich over het informatie- en instructiepakket en de derde groep denkt na hoe we de bewoners voor dit initiatief het beste kunnen bereiken en enthousiasmeren.

Genoeg te doen dus en we willen heel graag jou hulp hierbij. De tijdslijnen zijn echter heel kort; je moet de komende weken wel beschikken over de nodige tijd. En wij snappen dat dit een uitdaging is. Maar lijkt het je leuk een bijdrage te leveren en heb je de komende weken wel wat tijd, dan zouden wij het fantastisch vinden als je mee wilt denken.

Interesse? Meld je uiterlijk 17 juli aan door een email te sturen aan Flevoland@ivn.nl