Almere
Overig
donderdag08dec2016

Grondwatermeter gerenoveerd

Vandaag hebben Ed de la Chambre van IVN Almere, Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur Almere en Rob Koetsier van Staatsbosbeheer/Buitencentrum Almeerderhout de gerenoveerde grondwatermeter op het Stadslandgoed De Kemphaan onthuld. Neem vooral eens een kijkje bij deze meter in de IVN Bomentuin, aan het einde van de Kemphaanlaan aan de rechterkant. 

 

In heel Nederland zijn er de afgelopen 10 jaar zo’n 150 grondwatermeters geplaatst. In onze provincie gaat het om een drietal, waarvan één op het Stadslandgoed de Kemphaan. Doel hiervan is om bezoekers bewust te maken hoe hoog het grondwaterpeil in deze omgeving is. Het waterniveau heeft een grote invloed op alles wat groeit en bloeit. 

De laatste jaren raakte deze grondwatermeter in verval. Het houtwerk was verrot en stuk. Daarnaast was nog nauwelijks te lezen hoe hoog of laag het grondwaterpeil nu was. Met de nodige inspanningen is het gelukt om via het Waterschap Zuiderzeeland deze grondwatermeter te laten renoveren. Alles staat er weer piekfijn bij de komende jaren.