Almere
Gezondheid
donderdag15okt2020

Groepsactiviteiten geannuleerd ! Een aantal tips ......

Komen de muren op je af door het vele binnen zitten? Het coronavirus vraagt veel van ons. Juist in zo'n moeilijke periode is het belangrijk om goed voor jezelf én voor elkaar te zorgen. 

Genieten van de natuur helpt hierbij. Dat kan toch op een aantal manieren:

Tip 1.

 Je kunt natuurlijk altijd zelf de natuur in trekken.  Houd je dan wel aan de richtlijn om afstand te bewaren. En wil je een 'digitale IVN natuurgids' mee dan zijn onze online wandelroutes uit de Route-app een uitkomst: www.ivn.nl/afdeling/almere/ivn-routes

IVN Almere biedt een aantal wandelroutes in Almere aan. Naast de route is ook interessante natuur- en historische informatie opgenomen. Deze routes zijn gratis te downloaden. 

De volgende Almeerse routes zijn inmiddels verschenen:
* Markante bomen Vroege Vogelbos Almere (2,6 km)
* Bomenroute Den Uylpark (1,4 km)
* Bomen rond het Eksternest (0,6 km)
* Tuinen Waterkasteel Kemphaan (0,9 km)

En de volgende route is in voorbereiding:
* IVN Floriade Natuurroute (ca, 6 km).

Tip 2.

Je kunt ook dichter bij huis en heel corona-proof de natuur in: in je huis, in je tuin of op je balkon. Bekijk onze tips en deel jouw groene quarantaine-activiteiten met #groenomtedoen. Bekijk de eerste tips: groen om te doen
 

Tip 3.

Vitamine N(atuur): de natuur is het beste medicijn. Blijf niet binnen zitten maar ga elke dag even naar buiten. Zoek daarbij niet de drukte op maar de rust van de natuur. Dat kan al bij het parkje om de hoek.