Almere
Natuur in de Buurt
zaterdag18nov2017

28 november: Plantdag Tiny Forest in Almere Poort

Op 28 november is het zo ver: dan wordt Tiny Forest Almere Poort geplant. De bomen worden geplant door kinderen van de aangrenzende school De Kleine Wereld, samen met Aeres Almere en buurtbewoners. Wethouder Tjeerd Herrema komt de kinderen helpen bij de aanplant.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een snelgroeiend klein bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest is een bos van de buurt, waar zowel buurtbewoners als scholen bij worden betrokken. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek en kinderen leren er over de Flevolandse natuur.

Een Tiny Forest is er voor en door bewoners. De Tiny Forest vormt het startpunt om samen toe te werken naar een fijne, groene plek in de wijk, als onderdeel van het Cascadepark. De Stichting Cascade, verantwoordelijk voor het project "Natuurlijk Spelen"maakt Tiny Forest Almere Poort mogelijk in samenwerking met de gemeente Almere en IVN.

bomen planten 1
Wanneer?
28 november, van 9:00 uur tot 16:00 uur.
Waar?
De Tiny Forest wordt aangeplant in het Cascadepark, bij het Natuurlijk Spelen, Almere Poort.

Wat kun je doen?
Steek je graag je handen uit de mouwen bij het planten? Er zijn genoeg schoppen aanwezig om bomen en struiken te planten. Of geef je liever een excursie voor de leerlingen of buurtbewoners? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?
Je bent van harte welkom. Voel je vrij om deze uitnodiging te delen.

Er is van alles mogelijk. Meedoen of vragen? Neem contact op met Ilse Suijkerbuijk, IVN Flevoland via i.suijkerbuijk@ivn.nl of 06 46251852 of met Jan van den Bos, IVN afd. Almere, 
janvandenbos@wxs.nl of 06 22123086

klik hier voor meer informatie.

logo's