Herfstfeest Vroege Vogelbos

Het najaar is oogsttijd, dus ook in het Vroege Vogelbos. De appel- en walnootbomen hangen vol rijpe vruchten en noten. Maar ook van de schapen ‘oogsten’ we de wol. Daarom organiseert Stad & Natuur op zondag 24 september van 12.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Herfstdag, samen met IVN Almere, de Almeerse Wolunie en het Eksternest. Iedereen is welkom om te zien wat het bos in de herfst allemaal te bieden heeft.
De appels uit het bos zijn natuurlijk heerlijk om ze zo uit het vuistje te eten. Maar je kunt er nog veel meer mee, zoals appelpannenkoekjes bakken. En ook als sap zijn de appels niet te versmaden. Kijk mee hoe de vruchten worden geperst en geniet van het meest verse appelsap dat je ooit hebt geproefd.
Theeleuten
IVN Almere heeft in de IVN Bostuin kruiden geoogst, waarmee je deze middag gezellig kunt theeleuten! En natuurlijk is er op hun kraam allerlei informatie over excursies, de jeugdnatuurclub en de natuur in Almere.
Wolunie
De Wolunie is aanwezig met een kraam met allerlei wolproducten gemaakt met de wol van de schapen uit het Vroege Vogelbos. Kinderen kunnen een mooi kunstwerkje komen vilten. En er zijn demonstraties met het spinnewiel.
Van boter tot bootjes
De verse walnoten lenen zich ook voor allerlei leuks en lekkers. Doe bijvoorbeeld mee met de workshop walnoten kraken met de kraakmachine en maak je eigen walnotenboter. Of knutsel met de doppen de mooiste walnotenbootjes.
Oude dorsmachines
Stichting BOT (Behoud Oude Technieken) is aanwezig met oude dorsmachines. Experts laten de bezoekers graag zien hoe het dorsen vroeger in zijn werk ging. De dierenverzorgers van Stad & Natuur houden schapenpraatjes en/of geven demonstraties schapenhoeden. En de jongste bezoekers genieten van een verhaal over een lammetje dat zich verveelt, door verhalenverteller Roel van Rijnsoever.
Bladerkunst
Bij de workshop van Kleur in Cultuur kunnen deelnemers hun eigen bladerkunst maken. Verzamel eerst zelf de bladeren en ga daarna aan de slag met ecoprinten. De imkers van Stad & Natuur vertellen alles over bijen en hun rol in de natuur. Van de bijenwas kun je zelf een kaarsje rollen, dat natuurlijk mee naar huis mag. Ook IVN en de Wolunie zijn aanwezig met verschillende activiteiten.
Eten en drinken
Uiteraard is het Eksternest open voor een hapje en een drankje, vers geperste appelsap is gratis te proeven en er zijn poffertjes verkrijgbaar bij BOT.
Kosten
Toegang tot het herfstfeest is gratis. Voor sommige activiteiten vragen we een kleine bijdrage in de vorm van een strippenkaart. Bij de kassakraam van Stad & Natuur koop je op de dag zelf een strippenkaart voor 6,00 (4 strippen).
Parkeren
Let op, er is een beperkt aantal parkeerplaatsen, kom dus met het openbaar vervoer naar het Oor of met de fiets. Als de parkeerplaats vol is, kun je parkeren op het parkeerterrein tegenover de Praxis aan de overkant van de dreef, het is dan 5 minuten wandelen. Parkeren bij onze buren Thermen la Mer of Ballorig is niet toegestaan voor bezoekers van het Herfstfeest.
img_4542
Jeugdnatuurclub weer van start
Waar
Vroege Vogelbos – Schaapskooi
Muiderweg 8
1351 GJ Almere
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Jan van den Bos

Voorzitter Almere

Ontdek meer over

Deel deze pagina