Almeerse Eettuintjes

De Gemeente Almere geeft in samenwerking met IVN  gratis ‘Eettuintjes’ uit aan Almeerders.

Een Eettuintje is een plantenpakket voor een klein stukje eetbaar groen in je tuin. Dat kan straks ook zomaar in jouw tuin, want de gemeente stelt een aantal van zulke pakketten beschikbaar aan inwoners. Een groen en gezond Almere houdt namelijk niet op bij het tuinhek: ook bij Almeerders thuis kunnen we samen een verschil maken!

Eettuintje

Een Eettuintje is een stukje van jouw eigen tuin (1 m2 of 6 m2) omgetoverd tot eetbaar groen. Om dat te doen krijg je een plantenpakket met daarin (fruit)boompjes, struiken, kruiden, bloemen en tips over hoe je het Eettuintje aanplant en ervoor zorgt.

Na een succesvolle start in 2020 en een voortzetting in 2021 volgt er in 2022 weer een mogelijkheid om eettuintjes te bestellen. Houdt de website in de gaten!

bostuin eettuintjeDit project wordt mede mogelijk gemaakt door Growing Green Cities, IVN Natuureducatie, IVN Almere, StadsBomerij, Kwekerij de Arend en een enthousiast team van Almeerse vrijwilligers met een groen hart voor de stad.

Recepten

Natuurlijk vertellen we je ook wat je er allemaal uit kunt eten. De Almeerse Angelique Vrij levert de recepten, hier alvast de eerste:

Hartige taart met groente en kruiden

Appel-kruisbessen Crumble

Ovenaardappelen met knoflook en bieslook

Italiaanse gnocchi met kruidige ricottasaus

Franse aardbeientaart

Noedelsalade met eetbare bloemen

Angelique Vrij houdt ook een blog bij met alledaagse (Almeerse) bespiegelingen. 

eettuintje kruiwagen