Almere
Biodiversiteit
Op
zaterdag29aug202020:00

Op zoek naar de nachtvlinders en vleermuizen

Vol ! Aanmelden niet meer mogelijk !

Op zaterdag 29 augustus organiseren wij een speciale avond die in het teken staat van nachtvlinders en vleermuizen. 

Rond 21:00 uur maken we ons gereed voor de nachtwandeling door het bos en de activiteit nachtvlinders zoeken en vleermuizen spotten. Deze activiteit begint om 22:00 uur en duurt tot ongeveer 23:30 uur en staat zowel open voor leden als voor anders belangstellenden.

In de nacht van zaterdag 29 augustus kan iedereen komen kijken naar nachtvlinders en vleermuizen in en rond de IVN Bostuin in Almere Haven. Nachtvlinders zijn meer dan grauwe motten, die ’s avonds rond de lamp op het terras of balkon vliegen.

Natuurgidsen van IVN Almere laten mensen kennis maken met het leven van deze ondergewaardeerde en vrij onbekende diersoort. Met een sterke lamp voor een wit laken worden veel nachtvlinders en andere insecten gelokt. Ook wordt op een aantal bomen stroop gesmeerd, waar sommige nachtvlinders op af komen.

Nachtvlinder Avondrood Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee op zaterdagavond 29 augustus.. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! Nieuwsgierig geworden? 

Vooraf aanmelden via ivnalmere@yahoo.com is verplicht ivm maximum aantal deelnemers ivm corona. update: 29-8-2020 17:00 uur: De activiteit is volgeboekt ! Aanmelden is niet meer mogelijk !

Lees voor deelname de speciale corona-spelregels door:

spelregels buitenactiviteit corona

Algemene informatie

zaterdag 29 augustus 2020 - 21:00 tot 23:30
Locatie: 
Schaapskooi en Bostuin
Muiderweg 8 en 10
Almere-Haven
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image