Almere
(Moes)tuinen
Op
zaterdag10mrt201810:00

NL-Doet vrijwilligerswerkdag in IVN Bostuin

Voorjaarsklussen in de tuin

Al weer 8 jaar geleden zijn we gestart met de IVN Bostuin en meteen vanaf het begin sloten we aan bij NL-Doet. Ook dit jaar kun je in de IVN Bostuin weer mee doen met de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

En we maken er altijd een feestje van: niet alleen zinvol werk in de tuin, maar onze buren "het Eksternest" verzorgen elk jaar weer voor de inwendige mens. Naast koffie en thee genieten we samen op het achterterras van een heerlijke lunch. 

Dit jaar gaan we 'beestjeshuisjes' maken; dat kan een insectenhotel zijn (voor bijvoorbeeld wilde bijen), maar ook vogelkastjes of een marterkast. Daarnaast zijn er allerlei typische late winterwerkjes of vroege voorjaarsklusjes te doen, zowel in tuin als in het naastgelegen bosperceel.

Aanmelden alleen via deze link

bannerbijNederland Zoemt

Met deze activiteit in de IVN Bostuin dragen wij bij aan de Bijenwerkdagen van 9 en 10 maart in het kader van 'Nederland Zoemt'.

'Nederland Zoemt' is een project van 4 natuurorganisaties (Landschappen NL, Naturalis, Natuur & Milieu en IVN) en mogelijk gemaakt dankzij een extra financiele bijdrage door de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

www.nederlandzoemt.nl

bij1

 

 

Algemene informatie

zaterdag 10 maart 2018 - 10:00 tot 14:00
Locatie: 
IVN Bostuin naast theehuis het Eksternest
Muiderweg 10
Almere-Haven
Nederland
Google Maps image