Almere
Landschap
Op
zondag13mrt202211:00

Natuurexcursie Pampushout

Wandelen in de natuur met IVN

Op zondag 13 maart verzorgen natuurgidsen van het IVN een excursie in de Pampushout, met als thema “Zichtlijnen en Landart”.
De excursie duurt ongeveer twee uur en start om 11.00 uur vanaf de
parkeerplaats aan de Botterweg, gelegen bij de rotonde
Botterweg/Godendreef, vlakbij Manege Pampushout. Het kan hier en daar modderig zijn, dus laarzen/waterdicht schoeisel is aan te raden.

De Pampushout is een flink stadsbos. Bij de aanplant van het bos werd er rekening gehouden met de toekomstige stedelijke ontwikkeling van Almere, waarbij dit bos ook een belangrijke recreatieve functie zou moeten krijgen. Dus een geschikte plek voor een manege. De wandeling voert door gevarieerd bos, over groene lanen waar we als we geluk hebben de eerste vogels van het voorjaar horen zingen en wellicht de sleedoorn en gele kornoelje zien bloeien.

We zullen stilstaan bij het kunstwerk van Lieke Frielink, een sculptuur genaamd Cityscape follows Manscape. Vanaf dit kunstwerk kijk je langs de Gouden Rand tot aan de Oostvaardersdijk. In het gebied bevindt zich ook een mooie waterplas, waar we misschien nog enkele overwinterende watervogels zien. Wilde eenden, krakeenden, zwanen en meerkoeten zwemmen er het hele jaar rond. Ook zullen we een wand passeren waar vanaf mei/juni oeverzwaluwen in nestelen. Grote kans dat we in dit gebied ook nog sporen van otters aantreffen, die hier al eerder zijn gespot. Kortom, we laten ons verrassen, ga mee!

 Kosten:

  • Voor IVN leden zijn alle excursies altijd gratis !
  • Bent u geen lid dan zijn de kosten voor volwassenen € 5,- per excursie en voor kinderen € 2,50 per excursie.

Lid worden kan overigens al voor €2 euro per maand !

Aanmelden graag via een berichtje aan ivnalmere@yahoo.com o.v.v. uw naam en met hoeveel personen u komt. Aanmelden voor deze activiteit kan ook via het aanmeldformulier

Welkom bij het IVN !

plas pampushout

Algemene informatie

zondag 13 maart 2022 - 11:00 tot 13:00
Locatie: 
Parkeerplaats nabij rotonde Botterweg/Godendreef
Botterweg
Almere
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten:
* Voor IVN leden zijn alle excursies altijd gratis !
* Bent u geen lid dan zijn de kosten voor volwassenen € 5,- per excursie en voor kinderen € 2,50 per excursie.

Contactpersoon: 
Google Maps image