Almere
Natuur in de Buurt
Op
zondag12dec202111:00

Natuurexcursie Beatrixpark en Den Uylpark

Wandel mee met IVN natuurgidsen

Op zondag 12 december verzorgen natuurgidsen van het IVN een excursie in het Beatrixpark en het Den Uylpark. Het thema is “De natuur is altijd dichtbij”. De excursie start om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Kruidenweg 3, bij de bloemkiosk bij de begraafplaats en duurt ongeveer twee uur.

De twee parken zijn zeer gevarieerd en aangelegd in de jaren 80. Grote weiden worden afgewisseld door parkbossen, bomenlanen en waterpartijen. Bij het woord natuur denk je al snel aan ongerepte gebieden, liefst ver van de bewoonde wereld. Toch hoef je voor natuur niet ver weg te gaan. Veel dieren en planten hebben zich verbonden aan stedelijke gebieden. Door de variatie is er veel voedselaanbod en het klimaat is er milder dan op het platteland.

De gidsen zullen leuke wetenswaardigheden vertellen over de dieren en planten die we tegenkomen. Zoals bijvoorbeeld over de Beatrixlinde. Daar zit een heel verhaal aan vast, maar….. dat hoort u tijdens de excursie. In het Den Uylpark zullen we de verfplantenakker bezoeken en het nog niet zo lang geleden onthulde kunstwerk van Brigit Huijbens bewonderen. Misschien zien of horen we de halsbandparkiet wel die ook in Almere steeds meer wordt waargenomen. En weet u trouwens wat een folly is? Ook dat zullen de gidsen u laten zien. Kortom, u mag deze excursie absoluut niet missen!

De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en kinderen € 2,50. IVN-leden kunnen, zoals gebruikelijk, gratis mee. Ook al gaan we geen gekke dingen doen, trek wel stevige schoenen of laarzen aan.

Aanmelden graag via een berichtje aan ivnalmere@yahoo.com o.v.v. uw naam en met hoeveel personen u komt. Aanmelden voor deze activiteit kan ook met het aanmeldformulier.

Beatrixpark 1 2

Algemene informatie

zondag 12 december 2021 - 11:00 tot 13:00
Locatie: 
Parkeerplaats begraafplaats
Kruidenweg 3
Almere-Stad
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image