Almere
Bomen & Struiken
Op
zondag26nov201713:00

Houtoogstdag IVN Bomentuin

stadslandgoed de Kemphaan

Op zondag 26 november wordt in het bosdeel van de IVN Bomentuin hout geoogst. Rondom dit thema is er van alles te doen. De dag wordt georganiseerd door IVN Almere, Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere.

In de aanloop naar deze dag wordt er door Staatsbosbeheer bomen gezaagd. Dit is een noodzakelijke dunning om andere bomen meer ruimte te geven. Op zondag 26 november worden de boomstammen op ambachtelijke wijze met een paard het bos uit gesleept.

houtoogst

Één trekpaard en een begeleider komen naar Almere om het publiek te vertellen en te tonen hoe deze manier van houtoogsten in zijn werk gaat. Voorafgaand aan de demonstratie geeft de boswachter een bomenpraatje: hij vertelt over de bomen die er staan, waarom de bomen weggaan en over de essentaksterfte die ook de essen in Almeerderhout heeft getroffen.

Ook zijn er voor de bezoekers nog leuke workshops en demonstraties. Zo knutselen de kinderen bij de kunstbus met hout. De Houthakkersgilde van Staatsbosbeheer geeft een demonstratie houtkloven. Misschien mag jij het ook wel even proberen! Natuurlijk is er vandaag ook haardhout te koop. De workshops en de demonstraties zijn gratis.

houtoogst

haardhout

Algemene informatie

zondag 26 november 2017 - 13:00 tot 16:00
Locatie: 
Stadslandgoed De Kemphaan
Kemphaanlaan
Almere
Nederland
Google Maps image