Almere
Biodiversiteit
Op
zaterdag22jun201920:00

Dubbele activiteit: Ledeninfo-avond en Nachtvlinders kijken

Op de langste dag van het jaar pakken wij uit !

Op de langste dag van het jaar organiseren wij een speciale avond met een dubbele activiteit:

1) van 20:00 uur tot 22:00 uur is er een speciale informatieavond waarin leden kennis kunnen maken met alle activiteiten van IVN afd Almere. In een soort spelsituatie kan men in contact komen met verschillende werkgroepcoordinatoren. Zij kunnen je in een informele setting alles vertellen over het doel en de werkwijze en je vertellen hoe je kunt aansluiten bij de werkgroep. Nieuwe leden in het bijzonder nodigen wij uit kennis te komen maken. Natuurlijk zorgen wij voor de nodige lekkere hapjes en drankjes.

2) Rond 22:00 uur ruimen wij de informatiemarkt op en maken we ons gereed voor de nachtwandeling door het bos en de activiteit nachtvlinders zoeken. Deze activiteit begint om 23:00 uur en duurt tot ongeveer 01:30 uur en staat zowel open voor leden als voor anders belangstellenden.

In de nacht van zaterdag 22 juni kan iedereen komen kijken naar nachtvlinders in en rond de IVN Bostuin in Almere Haven. Nachtvlinders zijn meer dan grauwe motten, die ’s avonds rond de lamp op het terras of balkon vliegen.

Natuurgidsen van IVN Almere laten mensen kennis maken met het leven van deze ondergewaardeerde en vrij onbekende diersoort. Met een sterke lamp voor een wit laken worden veel nachtvlinders en andere insecten gelokt. Ook wordt op een aantal bomen stroop gesmeerd, waar sommige nachtvlinders op af komen.

Nachtvlinder AvondroodWat is de Nationale Nachtvlindernacht?

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht. Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht. Verspreid door heel Nederland wordt naar nachtvlinders gekeken, onder begeleiding van experts. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! Nieuwsgierig geworden? 

PS: je bent natuurlijk niet verplicht aan beide activiteiten mee te doen; je kunt ook aan alleen de info-avond of alleen de nachtvlinderexcursie deelnemen.

Algemene informatie

zaterdag 22 juni 2019 - 20:00 tot zondag 23 juni 2019 - 01:30
Locatie: 
Schaapskooi en Bostuin
Muiderweg 8 en 10
Almere-Haven
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image