Foto’s Scharrelkids 2018

Juni

Slootjesdag 2018 (4-12)

Op zondag 10 juni stonden ruim 40 kinderen samen met een ouder al vroeg in de ochtend te schepnetten in de Doorbraak bij Ypelo. Er was een flinke opkomst wat de Slootjesdag tot een groot succes maakte. Niet alle waterdiertjes zijn gemeten, maar er waren toch een flink aantal tellingen gaande aan het eind van de middag. Onze meting zal worden meegenomen in de Nationale Waterdiertjes Telling en is terug te vinden op: https://www.waterdiertjes.nl/#/measurements/4863/4864

Wij wensen iedereen alvast een fijne zomervakantie en tot de volgende Scharrelkids! 

IVN Slootjesdag 2018 Scharrelkids Almelo
Bekijk het album BINNENKORT! >>

 

Mei

Fotosafari (7-12) & Fantasiedieren (4-6)

Met het prachtige weer in mei was het volop genieten tijdens de Scharrelkids activiteiten! Groep 4-6 heeft fantasiedieren geknutseld en groep 7-12 zijn op foto safari gegaan. De foto’s zijn binnenkort hier te vinden. Van de fotosafari zullen de mooiste ingezonden foto’s in een collage komen te hangen in het Tijdelijke Natuurhus Almelo. Deze heerlijke dag is afgesloten met een lekker ijsje! 

Fotosafari IVN Scharrelkids Afdeling Almelo - mei 2018
Bekijk het album BINNENKORT! >>

 

April

Stadsboerderij Erve van Marle

De activiteit van april was het bezoeken van Stadsboerderij Erve van Marle in Almelo. Frank van Marle ontving beide groepen op zijn stadsboerderij. Daar konden de kinderen verschillende natuurbelevenissen opdoen. Pasgeboren lammetjes aaien, maar ook zien hoeveel wol er was geschoren. Kippen voeren, bijtjes kijken, honing proeven en tot slot de lammetjes en schaapjes in de wei zien te krijgen. De Scharrelkids maakten één groot lint om zo de schaapjes de goede richting op te sturen. Wat een prachtige ochtend! Frank van Marle bedankt voor deze natuurbelevenis!

Stadsboerderij - IVN Scharrelkids Almelo - April 2018Bekijk album >>

 

Februari

Uilen

Op zondag 11 februari 2018 waren de Scharrelkids druk bezig met het thema ‘Uilen’. Groep 4-6 jaar knutselden zelf uiltjes en kregen geluiden van verschillende uilen te horen, terwijl groep 7-12 jaar druk bezig was met het uitpluizen van uileballen en dit verwerkten in een mooi lijstje. Het was een weer geslaagde dag vol natuurbelevenis!

Uilen - Februari 2018 - Scharrelkids IVN AlmeloBekijk album >>