Almelo
Kind & Natuur
Op
vrijdag28jun201915:00

Spetterende Modderloop bij KDV De Cirkel

ModderDag 2019

Kom kijken bij de spetterende Kinderopvang De Cirkel Modderloop!

Waar: Kindcentrum De Sumpel, De Sumpel 3, Almelo
Wanneer: Vrijdag 28 juni 2019 van 15:00 tot 17:00


In het kader van de Nationale ModderDag organiseert Kinderopvang De Cirkel voor de kinderen van de buitenschoolse opvang een spetterende Modderloop, een parcours door de modder met aan het eind een leuke prijs. Dat je vies wordt is een garantie!

De Modderloop vindt plaats op 28 juni, op de landelijke Modderdag 2019. Alle BSO-kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen gratis deelnemen. Bij Kindcentrum De Sumpel is in het naastgelegen weiland een uitdagend parcours aangelegd. 

Waarom modder?

Modder is lekker en vies tegelijk. En juist daarom heeft het zo’n aantrekkingskracht. Het kan nat of wat droger zijn en dat voelt anders. Het kan van je afdruipen of het blijft aan je plakken. Je kunt jezelf ermee schminken, erin glijden of stampen en je kunt ermee bouwen. Kortom, er valt wat te beleven met modder en daar kun je al je zintuigen bij gebruiken. Daarom heeft Kinderopvang De Cirkel een warm hart voor modder. 

Vies worden mag op modderdag

Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games, tablets en smartphones. En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Met ModderDag zetten we het spelen in de natuur op de agenda.

Algemene informatie

vrijdag 28 juni 2019 - 15:00 tot 17:00
Locatie: 
Kindcentrum De Sumpel
De Sumpel 3
Almelo
Nederland
Google Maps image