Almelo
Natuur in de Buurt
Op
zondag13sep202010:30

Natuurwandeling met gids - voor mensen met gehoorverlies

De Doorbraak, een ecologische verbindingszone net buiten Almelo. Natuur in ontwikkeling. Op de grens van stad en platteland. Op de grens van land en water. Een prachtige plek om de natuur te beleven en te ontdekken wat er te zien is.

Op zondag 13 september organiseert IVN Almelo daar in samenwerking met Anke Heij een unieke natuurwandeling, met Erve Peeze in Bornerbroek als startpunt. Uniek omdat deze wandeling toegankelijk is voor mensen met gehoorverlies. 

 

Of je nu communiceert via je (rest)gehoor, liever via Nederlands met Gebaren, mee wilt lezen met wat er gezegd wordt of een combinatie daarvan: het kan allemaal. Om de communicatie toegankelijk te maken, wandelen er tolk Nederlands met Gebaren én een schrijftolk mee. Dankzij de schrijftolk kun je alles dat gezegd wordt op aanwezige tablets meelezen en hoef je niet gebaarvaardig te zijn.  

Gehoorverlies komt veel voor, naar schatting bij 1,5 miljoen Nederlanders. Met gehoorverlies is mee kunnen doen aan een gegidste natuurwandeling niet vanzelfsprekend. Verstaan wat er gezegd wordt kost veel energie of lukt niet. En als je moet kijken om te kunnen verstaan, probeer dan maar eens te zien waar de gids naar wijst én tegelijkertijd te verstaan wat er gezegd wordt. 

Heb je zin met een kleine groep mensen de natuur in te gaan? Vind je het leuk meer te leren over de natuur waar je doorheen wandelt, op een manier die toegankelijk voor je is? En hou je van ontspannen buiten zijn? Dan is deze unieke wandeling voor jou!

De wandeling wordt gegidst door Anke Heij. Zij is levensgenieter, avonturier en natuurliefhebber. Ze heeft zelf gehoorverlies en is gebaarvaardig. Anke is veel buiten en blogt op www.ankesnatuur.nl over de avonturen die je vlakbij huis in de natuur kunt beleven, als je maar stilstaat en kijkt.

Belangrijke informatie:

*13 september 2020 om 10.30 uur bij Erve Peeze in Bornerbroek

*Het programma duurt 2 tot 2,5 uur

*Maximaal 10 deelnemers, om het mogelijk maken ons aan de afstandsregels rondom corona te houden.

*Vanwege het beperkt aantal deelnemers is deze wandeling alleen voor mensen met gehoorverlies. Als je je aanmeldt samen met iemand zonder gehoorverlies, is dat prima.

* Voor mindervaliden is de wandeling helaas niet toegankelijk, in verband met overstaphekjes over perceelafscheidingen en stapstenen.

*Deelname kosten worden vergoed door IVN Almelo

*Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan t/m 9 september 2020 via anke@ankesnatuur.nl.

 

Wilt je eerst meer informatie voordat je je aanmeldt, dan kan dat ook via anke@ankesnatuur.nl

 

In verband met het coronavirus bekijken we een week voor de wandeling of deze kan doorgaan. We houden ons daarbij natuurlijk aan de dan geldende richtlijnen van het RIVM. 

Algemene informatie

zondag 13 september 2020 - 10:30 tot 13:00
Locatie: 
Erve Peeze Bornerbroek
Wolbeslanden 5
Bornerbroek
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image