Almelo
Kind & Natuur
Op
zaterdag26okt201919:30

Nacht van de nacht

Voor alle kinderen en volwassenen uit Almelo

‘s Avonds als de klok weer een uurtje teruggaat zijn er activiteiten voor
kinderen en ouders. Hiervoor worden ook alle Scharrelkids uitgenodigd.

Deze editie van de Nacht voor de Nacht voltrekt zich in Almelo aan de Wateregge. Een gebied dat wordt gedomineerd door de landerijen van Huize Almelo, uitgestrekte weilanden en kronkelende kleine wegen. De organisatie is in handen van een cluster ‘groene’ organisaties. Daaronder vrijwilligers vanuit het samenwerkingsverband Stichting Naturhus Almelo waar IVN bij is aangesloten, de Groene Loper en Erve de Wateregge.

Nachtdieren

Vanaf de boerderij wordt een nachtelijke wandeling gehouden door de natuur. Onderweg wordt er verteld over het leven van vleermuizen, uilen en nachtvlinders. En hopelijk horen we ze ook.

Verhalenvertelster

Tijdens de wandeling in het bos zal er ook een ontmoeting zijn met een verhalenvertelster. Kinderen kunnen met verschillende proefjes hun zintuigen testen. De deelnemers worden met een huifkar naar het startpunt van de wandeling gebracht. Tenslotte is ook de Almelose astronomieclub Astrona betrokken bij de Nacht van de Nacht. Bij Erve de Wateregge gaan die avond alle lichten uit, zodat deelnemers, bij helder weer tal van bijzondere sterren kunnen zien.

Deelnemen

Wie mee wil doen aan de Nacht van de Nacht kan zich vanaf 19.30 uur melden aan de Bolkshoeksweg 1 in Almelo. Deelname kost 3 euro, kinderen betalen 1 euro Bij de kosten is koffie/thee  en ranja/chocolademelk voor de kinderen inbegrepen.

bron tekst Tubantia

Algemene informatie

zaterdag 26 oktober 2019 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Boerderij De Wateregge
Bolkshoeksweg 1
Almelo
Nederland
Google Maps image