Eten uit de natuur

Cursus ‘ETEN UIT DE NATUUR’ door IVN-Twiske

 

Na een succesvolle cursus vorig jaar geeft IVN-Twiske opnieuw de Cursus ‘ETEN UIT DE NATUUR’.

 

Overal staan bomen, struiken en planten. Hiervan kunnen wij, net als onze voorouders deden, de wortels, stengels, bladeren, vruchten of bloemen verzamelen en eten.

In de cursus Eten uit de natuur wordt uitgelegd welke delen van planten je kunt verzamelen en hoe je daar de heerlijkste gerechten van kunt maken. Je leert soorten planten te onderscheiden, en waar op te letten bij het verzamelen van planten én wat de regels zijn: voor je eigen veiligheid en voor het voortbestaan van de natuur. Ook hoe je planten bewaart en conserveert, komt aan bod.

 

Cursusdata

Deze keer wordt de cursus in 2 delen gesplitst.

Het eerste deel van de cursus is voor de zomervakantie en begint met een theorie-avond op Maandag 15 mei 2017 (19.30-21.30 uur) gevolgd door een Excursie op Zondag 21 mei 2017 (10.00-12.00 uur) vanaf boerenhuiskamer boerderij De Marsen in Het Twiske (Pikpotweg 1, 1121 HZ Landsmeer).

Na afloop koffie/thee met 3 soorten gelei.

 

Deze leuke en smakelijke cursus wordt gegeven bij IVN-Twiske door natuurgidsen Carla de Bruijn en Arnold Goede.

Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen.

 

Opgave voor deze cursus onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer

via l.ridder@hetnet.nl of 06-382 272 01.

 

Het eerste deel van de cursus kost € 10,-- voor leden van IVN-Twiske en € 15.-- voor niet-leden, over te maken naar rekeningnummer: NL93 INGB 0005 5478 13 ten name van “IVN-Ver. v. Natuur- & Milieueducatie Afd. Twiske” te Landsmeer onder vermelding van 'Cursus Eten uit de Natuur 2017'.

Pas na betaling van het cursusgeld is uw aanmelding definitief.