Roermond e.o.
Overig
woensdag21sep2016

Winnaar Groene Camera Trofee 2015

Na de pauze van de jaarvergadering wachtte mij een aangename verrassing. Natuurlijk was ik zeer benieuwd naar de winnende foto voor de ‘Groene Camera Trofee’ die voor de 5e keer uitgereikt zou worden. Ik had er eigenlijk niet bij stilgestaan dat de winnende foto wel eens van mij afkomstig zou kunnen zijn en was dan ook niet met hoge verwachtingen naar Beegden gekomen. Er waren immers talrijke mooie foto’s ingediend. Nadat Hermien al drie keer gewonnen had, ging vorig jaar de hoofdprijs naar Astrid. Ik was al enkele keren als tweede geëindigd. 

Het bleek dat er enkele foto’s van mij genomineerd waren, maar het leuke was dat ik niet meer zeker wist of die foto’s wel van mij waren. De winnende foto bleek een foto te zijn die op 28 juni 2015 gemaakt was te Ohé en Laak tijdens de excursie ‘Struinen door de oude Maasvallei’. De excursie werd geleid door Rikie en Eef. Tijdens de foto liep Rikie voorop door het struikgewas met de handen omhoog om niet in aanraking te komen met de talrijk aanwezige distels. De overige deelnemers liepen achter elkaar in ganzenpas achter Rikie aan.

Ik maakte enkele foto’s, maar Astrid die ook van de partij was maakte ook diverse foto’s. Zo kwam het dat zowel Astrid als ik niet meer wisten wie welke foto’s gemaakt had. Toen er vanuit de zaal gevraagd werd van wie de winnende foto was en of diegene aanwezig was, antwoorde Laurent dat hij aanwezig was. Toen ik het woordje ‘hij’ hoorde wist ik pas dat de winnende foto door mij gemaakt was. Ik was dan ook blij verrast dat ik dit jaar de wisseltrofee mee naar huis kon nemen en ik vind dat een hele eer, vooral omdat de foto door de aanwezige IVN-mensen uitgekozen is.

De Groene Camera Trofee zal een mooi plekje krijgen bij mij in huis. Ik hoop dat dit jaar weer veel foto’s worden ingestuurd en wens iedereen succes en plezier bij het maken van deze foto’s.

John Roemen
4 april 2016