Roermond e.o.
Kind & Natuur
woensdag21sep2016

Verslag bijeenkomst Speurneuzen 9 april 2016

Aanwezig:          Tjeu, Eric, Loud, Michael, Ron, Richard                                   en Jan

Gidsen:                Helmich, Anita en Carla

Weer:                   Droog en zonnig

 

Om 14.00 uur is iedereen, behalve Wiel, aanwezig. Anita meldt dat Wiel zich definitief heeft afgemeld. De reden hiervan is niet geheel duidelijk. Geen zin meer?


Het is uitzonderlijk mooi weer. Iedereen geniet op het terras van het zonnetje. Het thema van vandaag wordt besproken: ‘Waar wonen de vlinders, rupsen en poppen (waardplanten)’? Info wordt uitgedeeld

De snelle en minder snelle groep wordt bepaald. Anita gaat met Loud en Richard op pad en Helmich en Carla met de rest van de groep. De laatste groep gaat de rode route lopen die Sjoerd heeft genoemd in zijn verslag van 13 februari jl. IJverig worden de rode bordjes van de rode Leudalroute gevolgd. Onderweg worden de eerste vlinders enthousiast nagekeken. Ron verteld enthousiast over zijn vakantie op Lanzarote en zijn bezoek aan de vulkaan. De vakantieplannen worden doorgesproken. Gaande weg wordt echter duidelijk dat Sjoerds rode route een andere is dan de Leudal rode route. Na wat navragen lopen we terug richting De Busjop. Gelukkig komen we ook Sjoerd nog tegen die ons het laatste stukje terug loodst.

Anita met Loud en Richard komen ons ook tegemoet lopen. Onderweg wordt ‘onze vlinder’ door Ron gevonden. In totaal hebben we 3 vlindersoorten gezien: Het oranjetipje, de citroenvlinder en de dagpauwoog. Daarna volgt nog een picknick op het open terrein bij De Busjop. Daarna neemt de delegatie Sittard afscheid en de rest neemt plaats op het terras. Mede door het mooie weer was het weer een geslaagde bijeenkomst.