Wilma van der Vliet exposeert twee van haar wonderschone schilderijen.

AA & Hunze 8 oktober 2023

In Museum Møhlmann te Appingedam is onlangs de 25e Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling van start gegaan. Ons lid Wilma van der Vliet is één van de exposanten, en het is de 10e keer dat ze deelneemt aan deze jaarlijkse overzichtstentoonstelling van realistische kunst in Nederland. Van haar hand zijn twee werken te zien waarin haar thema ‘Natuurlijk realisme’ weer duidelijk tot uiting komt.

Meer informatie is te vinden op haar website, www.wilmavandervliet.nl.
Bij de expositie is een boek verschenen.

Torenveen, winter

Het was even wachten op een winterse dag. En toen het zo ver was, gauw op pad voordat de zon de vorst zou doen verdwijnen. Naar Torenveen, een van de deelgebieden van het Hunzedal. Nu kon ik schetsen gaan maken voor het in mijn werk nog ontbrekende seizoen van dit gebied. Torenveen is niet groot, maar ik heb de vier seizoenen elk vanuit een ander gezichtspunt kunnen schilderen.

Ten prooi gevallen

Bij ratten krijgen veel mensen de kriebels. Zou ik ook krijgen als je er ineens een voorbij ziet rennen of als ze in je huis komen. Maar als je ergens komt en je ziet een bruine rat die net de pech had om een roodharige jager tegen te komen, schrik je daar niet van. Integendeel: wat een prachtig dier. En al die bruintinten in de vacht. De eigenaresse van de kat kon mijn enthousiasme niet echt delen… Op mijn vraag of ik het ratje mee mocht nemen werd dan ook gretig ‘ja’ gezegd en kon ik hem een tweede leven gaan geven. Ik heb echt van het beestje genoten tijdens het schilderen

 

 

Maak eens tijd en ga de schilderijen van Wilma van Vliet en de andere kunstenaars in het echt bekijken.

Museum Møhlmann

Westersingel 102-104
9901 GK Appingedam
Telefoon: 0596-68285

 

 

Deel deze pagina