Aa & Hunze
Vogels
zondag11mrt2018

Vogelcursus

In het voorjaar van 2016 heeft IVN Aa en Hunze een vogelcursus voor beginners gegeven die met veel enthousiasme is ontvangen.

In april 2018 organiseren we een vervolgcursus.  Deze is ook interessant voor mensen met basiskennis van vogels in en om het huis die niet aan de vorige cursus hebben deelgenomen.

We hebben de docent van vorige keer, Jos Bredek,  weer bereid gevonden om de cursus te geven.  Geert Koster zal weer assisteren bij de excursies.

 

Net als vorige keer zijn er twee lesavonden (op donderdagavond 5 en 19 april)  en 2 excursies (op zaterdagochtend 7 en 21 april).

De lessen worden weer gegeven in het zaaltje van de Gereformeerde Kerk aan de Schoolstraat te Gieten, aanvang 20.00

 

Zijn vorige keer de meest bekende vogels ter sprake gekomen, deze keer komen de vogels aan de beurt die iets zeldzamer zijn, maar die je ook in de buurt aan kan treffen, zoals sperwer, havik, zwarte en groene specht, zwarte mees etc.

De kosten bedragen € 15,-  voor IVN-leden en € 20 voor niet-leden.

Een vogelgids is handig, vorige keer hebben we gewerkt met de Zakgids Vogels van Peter Hayman.  Deze kan met korting worden gekocht via onze eigen groene winkel en zal dan waarschijnlijk rond de 15 euro gaan kosten. Maar als u al een goede vogelgids heeft (bv die van de ANWB ) kunt u deze uiteraard ook gebruiken.

 

Nadere informatie volgt, maar wilt u bij inschrijving vast laten weten of u de vogelgids via ons wilt bestellen?

 

Als u  aan deze cursus mee wilt doen, graag vóór vrijdag 16 maart een mailtje naar jolijt@planet.nl , graag opgeven met hoeveel personen u deelneemt en of u lid bent van IVN Aa en Hunze of IVN Borger-Odoorn.

Daarna kunt u zich nog steeds inschrijven, maar dan gaan we de cursus algemeen bekend maken en geldt “wie het eerst komt het eerst maalt”.