Midzomer-wandeling Evertsbos en Pinetum

Een excursie met gidsen van IVN-Zuidlaren in boswachterij Anloo, het Evertsbos en het Pinetum. Jansiem Rus vertelt over landschap en historie en Adri Akkerman neemt u mee in de wereld van Pinetum en bomen.

Het Evertsbos, aan de zuidkant van Anloo, heet officieel ‘Boswachterij Anloo’. Het is sinds 1972 eigendom van Staatsbosbeheer. Daarvoor was het eigendom van de familie Everts. In 1914 werd het eerste bos geplant op grond die de heer Everts stukje bij beetje aangekocht had. Nu, ruim 100 jaar later, kenmerkt het zich door een grote variatie in begroeiing en aanplanting, afgewisseld  met vennen en heidevelden. Het terrein herbergt veel historische sporen uit allerlei tijden, waaronder enkele grafheuvels en een hunebed (D11).

Aangekomen bij de ingang van het Pinetum worden we verwelkomd door een wierookceder uit Californië en een Zweedse jeneverbes. Het begin van een collectie van 400 coniferen uit alle delen van de wereld!

Het gebied heeft een nauwe relatie met Veendam. Hoe dat precies zit hoort u tijdens deze boeiende wandeling.

De excursie start om 19.30 uur op de parkeerplaats van het Pinetum, te vinden langs de Anderenseweg tussen Anloo en Anderen.

Klik hier voor de route naar parkeerplaats Pinetum.

Carpoolen vanuit Gieten is ook mogelijk. Verzamelen om 19.00 uur op de parkeerplaats bij het gemeentehuis van Gieten (Spiekersteeg 1).

(Bronvermelding foto: pinetumanloo.nl)

 

Waar
Parking Pinetum
Anderenseweg
2MMX+WH Anloo
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina