Excursies

 

Op excursie met de Natuurgidsen van IVN Aa en Hunze.

Onze afdeling heeft 8 IVN natuurgidsen. Zij begeleiden groepen op natuur- en landschapsexcursies in het werkgebied van de afdeling. De meeste van onze gidsen doen dit naast hun werk.

Onze gidsen zijn actief op verschillende plekken in Het Nationaal Park Drentsche Aa. Ook in de boswachterijen van het Hart van Drenthe tussen Assen en Schoonloo. En in het Hunzedal tussen de Zoersche Landen bij Exloo en het Annermoeras bij Spijkerboor. Onze gidsen zijn met name werkzaam voor de terreinbeheerders Staatsbosbeheer en Het Drentsche Landschap.

Heeft u zin om een excursie mee te maken? U kunt zich aansluiten bij één van de door bovengenoemde organisaties aangeboden excursies.

Deze zijn te vinden op de websites van deze organisaties of via de links hieronder.

staatsbosbeheer.nl

drentslandschap.nl

drentscheaa.nl

IVN Aa en Hunze biedt zelf bijna elke maand een publieksexcursie aan. Via de link kunt u zien waar we de volgende keer naar toe gaan. IVN Aa en Hunze activiteiten

Wilt u in een ander gebied mee met een excursie? Kijk dan eens op hun websites van de andere afdelingen van IVN. U kunt ook een excursie (van 2 uur, max 20 personen) aanvragen. Dat kan via de websites bij de genoemde organisaties of bij ons secretariaat: Klik dan hier.

IVN Aa en Hunze heeft geen vast bedrag voor een aangevraagde excursie. De kosten worden na aanvraag bepaald. Naast de excursies zijn onze breed opgeleide gidsen ook actief met andere activiteiten van het IVN zoals natuureducatie en natuurbelevingsactiviteiten.