Aa & Hunze
Natuur
Op
vrijdag24nov201720:00

Filmavond met Henk en Janetta Bos

vooraf opgave verplicht

Op vrijdagavond 24 november a.s. vertonen Henk en Janetta hun film De Stille Kracht van de Drentse natuur in de filmzaal van het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27 in Borger. De voorstelling begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.

Deze, in 2010 gereedgekomen film, is de tweede van een drieluik over de Drentse natuur. Vorig jaar vertoonden wij de film In het land van de Drentsche Aa. De tweede film De Stille kracht van de Drentse natuur zoomt verder in op de beekdalen van de Drentsche Aa en de Hunze. De derde film De Groene Horizon heeft de natuur in Midden Drenthe als onderwerp. Deze film vertonen wij volgend jaar.Ook dit jaar organiseren we weer samen met IVN Aa & Hunze een filmavond met Henk en Janetta Bos.

Voor deze film trokken Henk en Janetta twee jaar lang door de beekdalen van de Drentsche Aa en de Hunze. Het resultaat is een echte beekdalenfilm! Op sublieme manier gefilmd en uniek in z’n soort. De imposante Drentse Hondsrug wordt voortdurend overgestoken om de schoonheid van de gebieden zo goed mogelijk tot haar recht te laten komen. Dieren als de vos, das en fuut werden voor lange tijd in hun leefomgeving gevolgd en geven geheel ongedwongen een kijkje achter de schermen van hun bestaan. In de film zien we ook de allereerste beelden van de bever, die terug is in de beekdalen van Drenthe en Groningen. De makers kijken ook voorzichtig vooruit naar de terugkeer van de wolf in de Drentse natuur. Een item waarin een oude man terugkijkt op zijn leven in de beekdalen zal menig kijker tot tranen toe weten te beroeren.

IVN leden kunnen nu kaarten reserveren.

De leden van IVN Aa en Hunze en Borger-Odoorn kunnen nu met voorrang kaarten bestellen. Dit kan tot en met donderdag 9 november. Daarna start de openbare verkoop.

Waarom zo vroeg bestellen?

De filmzaal in het Hunebedcentrum heeft een beperkte capaciteit. De verwachting is dat de kaarten snel uitverkocht zijn. Het zou jammer zijn als onze eigen leden achter het net vissen.

Hoe kaarten reserveren?

Elk lid kan maximaal vier kaarten reserveren. Voor leden van IVN Aa en Hunze en Borger-Odoorn is de prijs € 5. Voor niet leden € 7,50.

De kaarten kunnen gereserveerd worden door het sturen van een e-mail naar

jdijkstra@ivnaaenhunze.nl

Vermeld in de e-mail duidelijk

uw naam en adres

van welke afdeling u lid bent

het aantal kaarten dat u wilt bestellen

de totale prijs van uw kaarten (let wel alleen leden komen in aanmerking voor de goedkope kaarten)

Zo snel mogelijk na ontvangst van de e-mail krijgt u een bevestiging en meer informatie over de betaling. Betalen vooraf is noodzakelijk!

Meer informatie over de film vindt u op de Website van Henk en Janetta Bos

Wij hopen op een spoedige reactie.

Vriendelijke groet van de activiteitencommissies van IVN Aa en Hunze en Borger-Odoorn

Algemene informatie

vrijdag 24 november 2017 - 20:00 tot 22:30
Locatie: 
Hunebedcentrum
Hunebedstraat 27
9531 JT Borger
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image