Aa & Hunze
Landschap
Op
zaterdag12okt201909:15

Een belevingswandeltocht

Wat heeft IVN Aa en Hunze met Community of Sport?

Ieder jaar worden er door ACES Europe, de sport-uitvoeringsorganisatie van de Europese Unie, een sporthoofdstad, sportsteden en sportregio's gekozen. Drenthe mag zich in 2019 de Nederlandse sportregio noemen.  Doorslaggevend bij deze verkiezing is de – vaak belangeloze - samenwerking tussen verschillende sportdisciplines en overige organisaties. Daarnaast valt Drenthe op door samenwerking op het gebied van gezonde leefstijl, sport en bewegen. Daarvoor heeft iedere gemeente volgens ACES een succesvol programma. 

ACES roemt Drenthe ook om de organisatie van sportevenementen als het WK Paracycling in Emmen (2019), de Young Riders Cup, de TT en alle wielerrondes. Alle evenementen zijn gebundeld en als één programma gepresenteerd aan de Europese ACES. 

In oktober 2019 wordt in Gieten traditioneel weer het wielerspektakel, de Superprestige, georganiseerd. De organisatie hiervan heeft samen met de gemeente Aa en Hunze bedacht, om op zaterdag 12 oktober 2019 een belevingswandeltocht en een mountainbiketoertocht te organiseren, voorafgaand aan de Superprestige op de zondag. Starten kan vervolgens tussen 09.15 uur en 10.15 uur. 

Voor de uitvoering van het wandelevenement op de zaterdag zijn Staasbosbeheer, het Geopark De Hondsrug en het IVN benaderd om mee te doen. Als bestuur van IVN Aa en Hunze hebben wij volmondig ja gezegd. Inmiddels is de organisatie rond.

Het wandelevenement is bedoeld voor gezinnen en individuele wandelaars, die kunnen kiezen uit routes van 5, 10 en 15 km in het Staasbos bij Gieten. Vertrekpunt is de grote tent nabij de Nijslootsweg. Op de route van 5 km zijn enkele posten ingericht, waar de wandelaars wat te weten kunnen komen over de bodem, de natuur, het bos en de cultuurgeschiedenis van dit gebied. Onze IVN-winkel zal in de grote tent een plekje krijgen.

Als IVN vertellen we over bijzondere paddenstoelen die er voorkomen vanwege een ‘verontreinigde’  bodem. Ook het beheer van Jonkersheide en het verhaal erachter komt aan bod. Op de derde locatie gaan we in op de bosfauna. 

Wat de andere partijen – SBB en Geopark de Hondsrug - vertellen laten we nog even onbesproken, zodat er nog wat te raden over blijft.

Het bestuur van IVN Aa en Hunze beveelt u dit evenement van harte aan, dat ook voor kinderen zeer geschikt is om te beleven.

Overige informatie treft u aan op de website van Cyclocross Gieten.

Bovenaan klikken op:  Kuiern en op fietse COS

Algemene informatie

donderdag 19 september 2019 - 12:49
Locatie: 
nijslootsweg
Gieten
Nederland
Google Maps image