Gezondheid
Op
donderdag10dec202012:00

Workshop Wandel je gezond - Wandelen met ouderen

Hoe meer coronagevallen, hoe drukker het is in de natuur. De eerste coronagolf hebben we geleerd hoe belangrijk de natuur voor ons is. Of het nou een ommetje in het park is of een lange wandeling door een natuurgebied: we komen tot rust, we ademen frisse lucht in, we zijn in beweging. En wandelen kan altijd!

Zoek je inspiratie om jouw wandelingen leuker te maken? Om meer van de natuur te kunnen genieten? Om je vaste rondje weer met heel andere ogen te bekijken? Volg dan een van onze digitale wandelworkshops. Op drie opeenvolgende donderdagen in november en december zorgt IVN Natuureducatie digitaal voor wandelinspiratie. 

Wandelen is gezond

Een wandeling door de natuur zorgt er voor dat we tot rust komen. Onze aandacht verbetert, we zijn creatiever, kunnen meer onthouden en ons probleemoplossend vermogen neemt toe. Bovendien komen we lichamelijk in beweging en dat is goed voor botten, spieren, hart en bloedvaten. En wandelen is goed voor ons humeur: we worden er gelukkiger van! 

Wandelen met ouderen

donderdag 10 december 12.00 – 13.00
Een extra gevoelige groep in deze crisis zijn de ouderen. Juist zij zijn echter gebaat bij lichamelijke activiteit en een bezoek aan de natuur. Tijdens deze workshop gaan we in op het belang om deze groep naar buiten mee te nemen en manieren waarop dat corona-proof kan.

Zoek je inspiratie om in je eentje of met kinderen te wandelen? Bekijk de workshop Wandelen in je eentje en de workshop Wandelen met kinderen

Aanmelden

Algemene informatie

donderdag 10 december 2020 - 12:00 tot 13:00