Gezondheid
Op
donderdag26nov202012:00

Workshop Wandel je gezond - Wandelen in je eentje

Hoe meer coronagevallen, hoe drukker het is in de natuur. De eerste coronagolf hebben we geleerd hoe belangrijk de natuur voor ons is. Of het nou een ommetje in het park is of een lange wandeling door een natuurgebied: we komen tot rust, we ademen frisse lucht in, we zijn in beweging. En wandelen kan altijd!

Zoek je inspiratie om jouw wandelingen leuker te maken? Om meer van de natuur te kunnen genieten? Om je vaste rondje weer met heel andere ogen te bekijken? Volg dan een van onze digitale wandelworkshops. Op drie opeenvolgende donderdagen in november en december zorgt IVN Natuureducatie digitaal voor wandelinspiratie. 

Wandelen is gezond

Een wandeling door de natuur zorgt ervoor dat we tot rust komen. Onze aandacht verbetert, we zijn creatiever, kunnen meer onthouden en ons probleemoplossend vermogen neemt toe. Bovendien komen we lichamelijk in beweging en dat is goed voor botten, spieren, hart en bloedvaten. En wandelen is goed voor ons humeur: we worden er gelukkiger van! 

Wandelen in je eentje

donderdag 26 november 12.00 – 13.00
We voelen ons allemaal net een stukje lekkerder na een wandeling, en in je eentje wandelen kan altijd! Tijdens deze digitale workshop bekijken we de effecten die natuur heeft op onze mentale gezondheid.  We behandelen een aantal praktische werkvormen waarmee je aan de slag kunt tijdens de wandelingen die je in je eentje maakt.

Zoek je inspiratie om samen te wandelen? Bekijk de workshop Wandelen met ouderen en de workshop Wandelen met kinderen

Aanmelden

Algemene informatie

donderdag 26 november 2020 - 12:00 tot 13:00