Landschap
Op
zaterdag13mei201705:00

Workshop landschapsfotografie met Johan van der Wielen

Op zaterdag 13 mei 2017 organiseert CameraNU.nl in samenwerking met Johan van der Wielen een workshop landschapsfotografie op Schokland. Tijdens deze fotocursus gaan we bezig met de techniek achter landschapsfotografie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is landschapsfotografie misschien wel de lastigste vorm van natuurfotografie. Bij een landschapsfoto hebt u geen duidelijk onderwerp, alles hoort bij elkaar en in de juiste balans. U hebt te maken met diepte, veel elementen die vragen om aandacht, of juist de afwezigheid van deze elementen. Hoe maakt u een pakkende landschapsfoto, wanneer is hij te druk, hoe "leest" u een foto...?

Workshop

Tijdens de workshop gaat u uitgebreid aan de slag met de compositie, het "lezen" van foto´s, lijnen in de compositie, voorgrond en achtergrond, vluchtpunten, plaatsing horizon, scherptediepte, gebruik van verschillende filters (denk bijvoorbeeld aan onder andere polarisatie- of ND-grijsverloopfilters) en nog veel meer. Ook gaat Johan u laten zien dat een mooie landschapsfoto veel meer is dan veel groothoek met veel scherptediepte. Hierop variëren wordt een sport deze dag.

Zonopkomst

Het mooiste moment van de dag voor de landschapsfotograaf is met zonsopkomst. Niet alleen is het licht dan warm en zacht maar door het vocht en dauw zijn de kleuren 's morgens het allermooist! Op deze dag gaat de zon rond 05:45 uur op. U zult dan ook in alle vroegte (05:00 uur!) verzamelen om het voormalige eiland bij zacht ochtendlicht vast te leggen. Omdat de workshop meteen buiten in de praktijk start, zal er geen presentatie met theorie plaatsvinden. Alle theorie en tips worden in het veld met u gedeeld. De workshop eindigt bij CameraNU.nl voor de foto-nabespreking.

Aanmelden

 

Algemene informatie

zaterdag 13 mei 2017 - 05:00 tot 13:00
De kosten voor de workshop bedragen €109,-
Locatie: 
Parkeerplaats bezoekerscentrum Schokland
Boerenland Route 2
8319 AC schokland
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image