Gezondheid
Vanaf
woensdag06jun201813:30

Training Natuur doet je Goed

Aan de slag met buitenactiviteiten voor dementerende ouderen

 

Wil je ook aan de slag met dementerende ouderen in een zorginstelling bij jou in de buurt?

Doe dan mee met de training Natuur doet je Goed. Tijdens twee dagdelen leer je wat je met eenvoudige activiteiten met dementerende ouderen in de natuur kan doen. De activiteiten zijn vooral gericht op het prikkelen van zintuigen. In de tussenliggende periode ga je aan de slag met de activiteiten bij een zorginstelling bij jou in de buurt.

Data:   wo 6 juni en wo 11 juli
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Locatie: volgt, grensregio Utrecht – Gelderland
Voor wie:    De training is bedoeld voor IVN-vrijwilligers, die als mantelzorger of als vrijwilliger dementerende ouderen (willen) begeleiden. We raden aan om de training met meerdere mensen vanuit een afdeling te volgen.
Aanmelden:  Meld je hier aan! 

Aanmelden vóór 19 mei. Er zijn geen kosten aan de training verbonden. Bij min. 10 aanmeldingen gaat de training door. Meer informatie volgt na de aanmelding.

Inhoud van de training

De natuurbeleving buiten staat centraal. Met eenvoudige activiteiten leer je wat je met dementerende ouderen in de natuur kan doen. De activiteiten zijn gericht op het prikkelen van zintuigen, mooie dingen maken van natuurlijke materialen en op rust en ontspanning. Uiteraard aangepast aan het niveau en de mogelijkheden van mensen met dementie. De training bestaat uit twee middagen, in de tussenliggende periode ga je aan de slag met de activiteiten bij een zorginstelling bij jou in de buurt. De training wordt begeleid door Ilse Suijkerbuijk.

Aan de slag in groepsverband

Samen aan de slag. Met de training willen we het opstarten van buitenactiviteiten in samenwerking met zorglocaties in de eigen regio stimuleren. We promoten dan ook van harte dat meerdere mensen van dezelfde afdeling deelnemen, om in groepsverband te kunnen starten.

Naar buiten met dementerende ouderen

Frisse buitenlucht en beweging is gezond voor iedereen, daar hoeven we niet meer over te discussiëren. Ook is het een gegeven dat mensen met dementie nauwelijks nog in de natuur komen. En dat terwijl de natuur juist voor deze mensen zoveel goeds te bieden heeft! Tal van onderzoeken hebben de heilzame werking van natuur aangetoond. Buiten zijn is goed voor het humeur, het dag- en nachtritme en de algehele gezondheid. Een natuurlijke omgeving vermindert stress, verbetert de concentratie en nodigt bovendien uit tot bewegen!

De provinciale vestigingen IVN Utrecht, IVN Gelderland en IVN Flevoland organiseren deze training samen.  

Algemene informatie

woensdag 6 juni 2018 - 13:30 tot 16:30
woensdag 11 juli 2018 - 13:30 tot 16:30