
Dat het niet goed gaat met de biodiversiteit, dat weten we inmiddels. Maar waarom we ons precies druk moeten maken over soorten waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden, laat staan ze ooit gezien hebben, dát is moeilijker uit te leggen.
Tijdens deze avond onderzoeken we het belang van biodiversiteit op vier verschillende niveaus: waarom is biodiversiteit belangrijk voor ons als wereldgemeenschap, voor Nederland, voor de buurt/school/verzorgingshuis, en voor mij als individu? Van de gigantische soortenrijkdom op aarde tot de minuscule bacteriekoloniën op je eigen lijf: we zoomen steeds verder in op hoe biodiversiteit jou persoonlijk raakt.
De avond begint met een rondleiding langs dieren die in het wild (bijna) zijn uitgestorven, zoals de socorrotreurduif, algazel, jaguar en kwak. Vervolgens horen we vier verhalen over het belang van biodiversiteit voor jou. Met: Coenraad Krijger (IUCN NL), Koos Biesmeijer (Naturalis & Deltaplan Biodiversiteit), Jelle de Jong (IVN) en Nele de Klerk (microbioloog).
Voor iedereen die wel eens met de mond vol tanden staat bij de vraag: ‘Waarom zou ik me hier druk om moeten maken?’
Datum: 12 september 2019
Tijd: 19.30-21.30
Locatie: ARTIS
Moderator: boswachter Hanne Tersmette