IVN
Op
zaterdag22apr201711:00

Gratis lezing over de film 'De Wilde Stad'

Hoe ziet het leven eruit van de vele wilde dieren en planten die in de stad leven, vaak onopgemerkt door de mens? De makers van de film 'De Wilde Stad' presenteren dit totaal nieuwe perspectief. De stijl van de film is dynamisch vanuit het oogpunt van de dieren, de mensen en de stad zijn het ‘decor’. EMS FILMS Producent Ignas van Schaick vertelt, op zaterdag 22 april 2017 in een gratis lezing bij CameraNU.nl, aan de hand van een aantal voorbeeldscènes uit de film hoe de makers te werk gaan. Je krijgt alvast een voorproefje van een deel van de film en een kijkje achter de schermen.

Meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen

De Wilde Stad is een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentairebeelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen waar nu eens niet de mens centraal staat. Er is zoveel mogelijk gebruikgemaakt van de Amsterdamse binnenstad als filmlocatie, met uitstapjes naar het havengebied, de nieuwbouw op IJburg en de hoogbouw van de Zuid-as.

Forenzende patatmeeuw en vinexvos net zo wild en bijzonder

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen: voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk om in te leven als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos zijn net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda.

Van de makers van De Nieuwe Wildernis en Holland-Natuur in de Delta

De Wilde Stad is een film van de makers van de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015). EMS FILMS werkt, weer onder regie van Mark Verkerk, aan het derde deel in de trilogie over de Nederlandse natuur. Na een klassieke vier seizoenen cycle of life film De Nieuwe Wildernis en een episch verhaal over dynamische natuur in ons land, Holland natuur in de Delta is er nu De Wilde Stad. De film is vanaf november in de bioscoop te zien.

De lezing wordt gegeven op zaterdag 22 april 2017 en begint om 11:00 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Je kunt je aanmelden via het formulier op deze pagina. De lezing wordt gehouden in de bioscoopzaal op de tweede verdieping van de CameraNU.nl winkel op Urk.

Aanmelden

Algemene informatie

zaterdag 22 april 2017 - 11:00
Locatie: 
Cameranu Urk
Het Spijk 8
8321 WT Urk
Nederland
Google Maps image