Gezondheid
Vanaf
donderdag21jun201814:00

Biowalking in de Peel

Heeft u diabetes type 2? Loop mee met een Biowalk in De Peel!

"Een uur wandelen heeft tot wel twee dagen een positief effect op mijn suikerwaarden"  - Deelnemer Biowalking

Een groepswandeling in de natuur met gids en zorgprofessional
Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur die begeleid wordt door een natuurgids én een professional uit de gezondheidszorg. U ervaart zelf welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op uw lichaam hebben. Ook ontmoet u andere mensen met suikerziekte. De natuurgids laat u op een unieke manier de natuur beleven. Biowalking is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk en gezellig!

Bloedsuikermeting voor en na de wandeling
U begint met een half uur wandelen om conditie op te bouwen. Vervolgens laat de natuurgids u de natuur en het landschap van de Peel beleven. Met vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij de zorgprofessional. Vóór en ná de Biowalk wordt uw bloedsuikerspiegel gemeten. Zo ziet u meteen welk effect bewegen in de natuur op uw lichaam heeft. De Biowalk wordt afgesloten met een gezellige nabespreking onder het genot van een kopje koffie of thee.

Meedoen is gratis! Meld u nu aan
Voor Biowalks kunt u zich gratis aanmelden via het aanmeldformulier. U mag één introducé meenemen; deze hoeft geen diabetes type 2 te hebben.

Het meeste resultaat met 3 wandelingen
De meeste resultaten worden inzichtelijk wanneer u deelneemt aan drie wandelingen. Als dat niet lukt is het wel mogelijk om u voor één of twee wandelingen in te schrijven.

Wandeling 1
donderdag 31 mei van 14:00 – 16:30 uur, start Buitencentrum De Pelen (Moostdijk 15, Ospel)

Wandeling 2
donderdag 7 juni van 14:00 – 16:30 uur, start Natuurpoort De Peel (Leegveld 8a, Deurne)

Wandeling 3
donderdag 21 juni van 14:00 – 16:30 uur, start Buitencentrum De Pelen (Moostdijk 15, Ospel)

Biowalking De Peelregio
Deze eerste reeks Biowalks is een pilot gebaseerd op de successen van het project in andere regio’s in Nederland. Hoewel het thema gezondheid positieve en negatieve kanten kent in De Peelregio, willen we met deze pilot mensen vooral laten ervaren wat een wandeling in de mooie en bijzondere natuur van het gebied voor hun eigen gezondheid kan betekenen. Deze reeks wordt ingestoken op mensen met diabetes type 2, maar is in de toekomst ook uit te breiden naar andere doelgroepen. Bovendien is (onbegeleid) wandelen in de natuur voor iedereen gezond!

De pilot is tot stand gekomen in overleg met alle samenwerkende partijen in Nationaal Park De Groote Peel en huisartsenpraktijk Elens in Meijel.

Voor meer informatie over de pilot of het project, neem contact op met Cindy Nordhausen, projectleider IVN Limburg: c.nordhausen@ivn.nl of 06 51 85 36 07

Algemene informatie

donderdag 31 mei 2018 - 14:00 tot donderdag 21 juni 2018 - 13:45
Locatie: 
Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image