Landschap
Op
zaterdag18mrt201709:00

Aan de slag op de Kruishaarseberg

De Kruishaarse berg, zoals hij door de Nijkerkse bevolking wordt genoemd, is de enige “berg” die Nijkerk rijk is. Hij torent een kleine zes meter boven het landschap uit en ligt ruim veertien boven NAP. In vroeger tijden, toen er nog geen bos omheen groeide, is het een duidelijk herkenningspunt geweest in de uitgestrekte, verstuivende heidevelden. Er zijn plannen geweest om de berg af te graven en het zand te gebruiken voor wegenaanleg in de nieuwe Zuiderzeepolders. Gelukkig heeft de familie Callenbach daar een stokje voor kunnen steken door het terrein te kopen en zo een cultuurhistorisch landschapselement voor het nageslacht te bewaren.

De werkgroep landschapsbeheer van IVN Nijkerk helpt al een paar jaar bij het beheer van deze locatie.

Zaterdag 18 maart van 09.00 tot 12.30 uur willen we daar weer aan de slag gaan. Doel deze dag is verwijderen van de voortwoekerende Amerikaanse vogelkers en het herstellen van de houtrillen. De eigenaresse mevrouw van Dullemen vindt het fijn dat we komen, zij probeert zelf ook aanwezig te zijn.

We verzamelen aan de 2e Kruishaarse weg bij de inrit aan de 1e Kruishaarseweg (herkenbaar aan de groene IVN vlag). Koffie wordt gedronken bij Bertine en Arie van den Berg op de Pyramide .

Aanmelden voor deze ochtend graag bij Rien Loman via landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl .

Algemene informatie

zaterdag 18 maart 2017 - 09:00
Locatie: 
Kruishaarseberg
2e Kruishaarseweg
Nijkerk
Nederland
Google Maps image