Aanbiedingen natuurbeleving Woldhuis

IVN ziet de natuur als het beste leslokaal voor kinderen. Van november tot medio april biedt IVN daarom alle basisscholen in Nederland extra voordelige natuurbeleving aan. Bij zowel een schoolreisje als natuurkamp biedt IVN gratis natuureducatie-modules in de vorm van een natuurverhaal en ontdekkingstocht. Wil jij met je klas op avontuur in de natuur? Organiseer dan snel een schoolreisje of meerdaags kamp op Het Woldhuis.

Een avontuurlijk schoolreisje in de natuur!

Zoek je een leuk, actief en leerzaam schoolreisje met jouw klas of school? Kom dan naar Het Woldhuis in Apeldoorn, een villa op een prachtig landgoed omringd door bos. Kom waterdiertjes scheppen, koken boven houtvuur, hutten bouwen of beleef een spannende ontdektocht door het bos. Het kan allemaal. IVN biedt een volledig verzorgd programma waarin natuurbeleving en avontuur centraal staan. Alle groepen uit het basisonderwijs kunnen bij ons terecht voor een dagprogramma op maat. Voor kinderen (én leerkrachten) is de dag een groot feest.

Kosten

De kosten voor het schoolreisje bedragen €15,- per persoon, met een minimum van 30 personen.

Video van Bb_HqGm96mo

 

Aanbieding natuurkampen

Wil je meerdere dagen de natuur in met je leerlingen? Dat kan, tijdens een natuurkamp bij IVN op het Woldhuis, in Apeldoorn. Hier kunnen basisschoolleerlingen uit de groepen 4 t/m 8 terecht voor een kamp waarin zij ondergedompeld worden in de natuur.

Tijdens het natuurkamp ontdekken kinderen spelenderwijs de verbanden in de natuur en hun eigen rol daarin. De winter en het voorjaar zijn prachtige seizoenen om de natuur te ontdekken. Je kunt goed diersporen zoeken, met geluk zelfs in de sneeuw. Van bomen vellen krijg je het lekker warm. Of wat dacht je van een avondwandeling door een pikdonker bos? Dankzij de kampvuren kunnen kinderen zich weer opwarmen en kunnen ze hun eigen maaltijd leren bereiden boven het vuur. Regent het? Geen probleem, dan koken we onder de overkapping van de kapschuur.

Kosten

We kunnen het natuurkamp in de maanden november tot en met eind maart aanbieden tegen een laagseizoenstarief. Dat betekent dat de kosten voor een mooi kamp van 4 dagen €95,- bedragen per kind. Dat is inclusief drie maaltijden per dag en het gebruik van allerlei onderzoeksmaterialen en gereedschappen. Bovendien omvat het ondersteuning van een IVN professional in de uitvoering van natuuractiviteiten. Natuuractiviteiten kunnen apart worden bij geboekt, neem hiervoor contact met ons op.

Wil je meer weten?