Materialen

 

Tuiny Forest

Voeg kleur, geur en leven toe aan jouw tuin met Tuiny Forest, een inheems bos op tuinformaat. IVN heeft in samenwerking met Sprinklr een pakket samengesteld vol biologisch gekweekte planten. Binnen een halve dag leg je daarmee een inheems microbos van 6m2 vol bomen, struiken en kruiden in je tuin aan. Goed voor bijen, vlinders, vogels én voor jou!  Lees meer.

Tuinboeken van de KNNV uitgeverij

In de KNNV uitgeverij vind je inspirerende en leerzame boeken over natuurlijk tuinieren.

Tuinmagazines van Groei&Bloei

Via Groei&Bloei bestel je de tijdschriftenspecials “De Natuurlijke Tuin” en “De Makkelijke Tuin”. De specials zijn samengesteld met artikelen uit Groei & Bloei van de afgelopen jaren met veel voorbeelden van tuinen, doe-het-zelf-ideeën en foto’s ter inspiratie.

Complimentenkaart

Goed voorbeeld doet goed volgen! Geef groene tuineigenaren daarom een complimentenkaart. Te gebruiken bij buurtsafari’s en tuinexcursies.

Download de complimentenkaart hier.

Zoekkaarten de Wilde Stad

Met deze zoekkaarten ontdekken kinderen de natuur in de stad! De zoekkaarten bestel je in de IVN webshop.

Factsheets voor groene buurtinitiatieven

IVN heeft samen met andere organisaties factsheets ontwikkeld ter ondersteuning van groene buurtinitiatieven. Ook voor het vergroenen van tuinen (samen of alleen) kunnen die relevant zijn.

KNNV flyer: Vijf tips voor meer natuur in de tuin

Een flyer met vijf tips waarmee je meer natuur in je tuin krijgt. Leuk om uit de delen bij een stand of andere bijeenkomsten. Te bestellen via bureau@knnv.nl.

Webshop IVN

In de webwinkel van IVN vind je allerlei (moes)tuinmaterialen, zoals een moestuinbak, tuingereedschap voor kinderen en (moes)tuinboeken.

www.ivn.nl/moestuinieren

Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt over het starten én onderhouden van een moestuin.

Tussen Groen en Grijs; Een verkenning van tuinen en tuinieren in Nederland

Deze publicatie van het Sociaal Cultureel Planbureau (2016) werpt meer licht op drijfveren en inspiratiebronnen van tuiniers. Willen we graag groenere en misschien ook mooiere tuinen in de woonomgeving? Dat begint met begrijpen waarom tuinbezitters doen wat ze doen of juist nalaten.