Buurt vergroenen

Laat ons weten hoe groen jouw schoolplein is

Primair onderwijs 13 februari 2023

Woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten verkiezingen. IVN Natuureducatie grijpt deze verkiezingen aan om de provincies op te roepen haast te maken met de vergroening van schoolpleinen. Heel veel basisscholen in Nederland hebben nu nog een schoolplein dat vrijwel volledig betegeld is. Zonde, want een groene schoolplein biedt ontzettend veel voordelen: buitenspelen is er leuker, het kan goed dienen als buitenlokaal en het is ook nog eens fijn voor onder andere vogels en insecten.

IVN heeft zich als doel gesteld dat alle basisscholen in Nederland in 2030 een groen schoolplein hebben. Daarvoor willen wij weten welke basisscholen nu al over een mooi natuurrijk schoolplein beschikken en bij welke scholen er nog veel werk te verrichten is. Vul in hoe groen (of grijs) jouw schoolplein is, zodat we in actie kunnen komen voor natuurrijke schoolpleinen.

Hoe breng je je stem uit?

1) Ga naar het schoolpleinen kaartje via onderstaande button.

2) Zoek jouw basisschool of locatie op in de zoekbalk en klik op het pinnetje.

3) Kies vervolgens uit één van de vijf emoticons: de linker emoticon betekent ‘heel grijs’ en de rechter emoticon ‘heel groen’. Met één klik ben je er!

Stemmen

Meer natuuractiviteiten, tips en onderzoek voor scholen en kinderopvang? Meld je aan voor de maandelijkse Kind & Natuur nieuwsbrief: bit.ly/3YwG75J

Ontdek meer over

Deel deze pagina