Tuiny forest aangelegd bij duurzame modelwoning in Weert Bomen en struiken

Tuiny forest aangelegd bij duurzame modelwoning in Weert

Natuurinclusief bouwen 15 november 2022

Wonen Limburg geeft elke bewoner een Tuiny Forest cadeau bij hun nieuwe duurzame (Nur Holz) woningen in Weert.

Om de bewoners alvast te inspireren én om te laten zien hoe een Tuiny Forest er over een paar jaar uitziet, hebben IVN Limburg en architecten- en ingenieursbureau BTL donderdag 23 september 2020 een Tuiny Forest aangelegd bij de modelwoning van de net opgeleverde woningen. De tuin bestond eerst uit graszoden maar is omgetoverd tot een tuin vol inheemse planten, struiken, kruiden en bomen.

Tuin modelwoning Weert voor aanleg fuiny forest
Tuin modelwoning Weert na de aanleg van het tiny forest

Onderhoudsarm

Bewoners reageerden zeer enthousiast, lieten zich goed voorlichten en kunnen niet wachten tot november als zij hun eigen Tuiny Forest-pakket ontvangen. En dat is niet zo gek want een Tuiny Forest voegt geur, kleur en leven toe aan hun tuin. Groot voordeel: het kost niet meer tijd voor onderhoud, want dit minibos van 6m2 is onderhoudsarm.

Een koelere tuin zonder wateroverlast

En er zijn nog meer positieve effecten van het aanleggen van een Tuiny Forest. Een groot deel van de Nederlandse tuinen is namelijk versteend. Ze hebben een verhard oppervlakte van stenen, bebouwing of bestrating. Dit heeft nadelige gevolgen voor mens en natuur. Zo houden stenen meer warmte vast, waardoor het in de zomer erg heet kan worden. Groen maakt een tuin koeler.

En door al die verstening kan het regenwater na een flinke hoosbui niet altijd goed weglopen. Met het vervangen van steen door groen los je dit probleem op en trekt het water netjes de bodem in. Daarnaast is een Tuiny Forest de ideale leefomgeving voor allerlei dieren, wat zorgt voor een verbeterende biodiversiteit en meer plezier voor de tuineigenaar.

Bestel nu jouw eigen Tuiny Forest

Kortom, alleen maar voordeel. Wil jij ook zo’n minibos in jouw tuin? Er zijn nog een paar pakketten te koop. Op = Op.

Voor meer informatie en bestellen kun je terecht op de speciale pagina over Tuiny Forest.

Ontdek meer over

Deel deze pagina