Inhoud van de cursus

Iedere week komt er een nieuwe module online met ongeveer 45 minuten aan interactieve digitale leerinhoud. Aan het einde van iedere module ga je met je een opdracht aan de slag. Per module kun je zelf kiezen voor een korte of langere opdracht (15-60 minuten) en je kunt de opdrachten alleen of samen doen. Het aanbod varieert elke week van een beleef- of  doe-opdracht, tot een langere wandeling. Check het overzicht op deze pagina voor de inhoud van de wekelijkse modules.

1. Leren kijken

We nemen je mee in de wereld van veelvoorkomende planten en dieren in Nederland. Je eerste stap in het leren herkennen van verschillende soorten.

Introductiecursus-natuur

2. Alles is verbonden

We starten jouw pad naar natuurverbondenheid. Je gaat ontdekken hoe planten en dieren met elkaar én met hun omgeving verbonden zijn.

cursus-gratis-canva

3. Natuurlijke ritmes

We tonen je de kracht van de natuur. Je weet straks alles over uit welke zichtbare én onzichtbare processen de natuur bestaat en waarom deze belangrijk zijn voor planten, dieren en mensen.

Week 4 en 5

Optioneel: natuurbeleving in groepsverband
Via een verrassende natuuractiviteit bij een IVN-afdeling in jouw buurt ga jij volop de natuur beleven en maak je kennis met IVN én jouw medecursisten.

 

 

4. Verandering en aanpassing

Deze week kijken we naar het verschil tussen oorspronkelijke en nieuwe soorten in Nederland en leer je meer over hun invloed op de natuur. Ook kan je lekker aan de slag met onze tips zodat je jouw eigen buitenruimte klimaatvriendelijker kan maken.

5. Mens en natuur

We laten je vanuit verschillende perspectieven de natuur bewandelen. Met een blik van verwondering onderzoek je hoe de natuur je weet te raken en hoe je deze in jouw eigen leven meer centraal kunt stellen.  

6. Jouw verbinding met de natuur

De laatste week alweer! Hoe ervaar jij jouw verbinding met de natuur? In deze laatste les ga je actief aan de slag met een plan over hoe je jouw verbinding met de natuur verder wil gaan vormgeven.

Start samen met ons jouw pad om meer te leren én te doen voor natuur in Nederland. Schrijf je in voor de Introductiecursus Natuur en ga op ontdekkingsreis in de fascinerende wereld van de natuur.

Vragen of opmerkingen?
Neem contact op met IVN Cursushuis via cursushuis@ivn.nl.