ModderTaart Praatplaat Overig

ModderTaart Praatplaat

Modderdag 15 november 2022

 

ModderDag is een feestje en bij feest hoort taart! Speciaal voor de 10e editie hebben we deze ModderTaart praatplaat ontwikkeld. Een recept voor de lekkerste ModderTaart en de leukste kletspraatjes.

ModderTaart Praatplaat 2 - ModderDag

Zo gebruik je de praatplaat

Laat de kinderen bovenstaande foto zien en vraag hen: wat zie je? Wat voor taart vind je lekker? Heb je wel eens taartjes gebakken? Wat hoort er in een taart? En erop? Welke materialen en ingrediënten heb je nodig om een lekkere ModderTaart te bakken?

Extra tip: Het leukste is om echt keukengerei te gebruiken in plaats van plastic emmertjes en schepjes. Hierdoor wordt het bakken een stuk ‘echter’ en stimuleer je de verbeelding en creativiteit van de kinderen. Vraag ouders bijvoorbeeld om een oude pollepel/garde/pannetjes/etc mee te geven dat ligt te verstoffen in een kast. Je kan ook een bezoek brengen aan de lokale kringloopwinkel met de oudere kinderen en samen voor een klein bedrag keukenspullen uitzoeken.

Zet de keukenmaterialen op een tafel en laat de kinderen de materialen kiezen waarmee ze willen bakken. Daarna kunnen ze buiten de ingrediënten bij elkaar zoeken. Daarna is het: Bakkers klaar? Bakken maar! Probeer de kinderen zoveel mogelijk hun eigen gang te laten gaan en laat je verrassen door hun creativiteit.

Om het geheel extra feestelijk te maken, kunnen jullie samen de tafel dekken waarop de kinderen hun ModderTaarten uitserveren. Vraag hen te vertellen wat voor ModderTaart ze hebben gebakken en hoe deze volgens hen smaakt.

Deel ModderTaart uit op social met #ModderDag

Deel jullie ModderTaarten op social media met #Modderdag en tag @IVNnatuureducatie. De mooiste ModderTaarten delen we op onze social kanalen!

Ontdek meer over

Deel deze pagina