Klimaattrainerspool

Onze klimaattrainers verzorgen de theoretische klimaatlessen en de modules storytelling, klimaatpsychologie of systeemverandering. Op dit moment zit de trainerspool vol. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan klimaat en natuur door trainingen te geven? Vanaf 2024 zoeken we nieuwe trainers. Geef je interesse alvast aan via ons contactformulier.

Over de cursus

Tijdens de IVN Klimaatcursus vergroten we de kennis en het bewustzijn over klimaatverandering. We bieden zowel theoretische basiskennis aan als tips om zelf aan de slag te gaan met klimaatverandering. Cursisten sluiten de cursus af met een persoonlijk klimaatactieplan.

Koppeling met organisatoren

Cursusorganisatoren die de IVN Klimaatcursus organiseren, nemen contact op met IVN. Vervolgens verbinden wij trainers uit de landelijke klimaattrainerspool aan deze cursusorganisatoren.

Als IVN klimaattrainer ga je aan de slag bij deze cursussen en ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de klimaatlessen. Dit doe je in je eigen omgeving en/of online, alleen of met een andere klimaattrainer. De cursussen vinden voornamelijk in de avonduren plaats.

Lessen

De cursus bestaat uit twaalf lesmodules. Als trainer maak je gebruik van de bestaande lessen en lesopbouw. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van drie theoretische klimaatlessen en in sommige gevallen de les over systeemverandering en klimaatpsychologie. Voor de module storytelling leiden we extra storytellers op.

Je mag bij het lesgeven uiteraard een persoonlijke draai geven aan de lessen. Voor deze cursus hoef je geen klimaatexpert te zijn, maar is het wel belangrijk dat je affiniteit hebt met klimaat(verandering). Daarnaast heb je aantoonbare ervaring als trainer.

Zo werken onze IVN klimaattrainers

  • Ze vliegen in bij een cursusreeks en verzorgen de theoretische klimaatlessen.
  • Per cursusreeks geven ze vier klimaatlessen. Dit is ongeveer een tijdsinvestering van 20 uur (inclusief voorbereiding, afstemming met cursusteam, reistijd en contact met cursisten).
  • Klimaattrainers die de module storytelling verzorgen, zetten zich in voor ongeveer vijf uur per cursusreeks.
  • De lessen staan vast en vormen de rode draad van de IVN Klimaatcursus. IVN klimaattrainers maken gebruik van de beschikbare cursusmaterialen.
  • De klimaattrainers stemmen vooraf en tijdens de cursus met het cursusteam af over cursusdata en andere praktische zaken.
  • Na de inzet dienen onze klimaattrainers een declaratie in voor hun onkosten bij IVN landelijk. Per gegeven les is er een bedrag van €60,- beschikbaar, waarvan ze o.a. hun eigen reiskosten betalen.

Word klimaattrainer in 2024

Wil jij je vanaf 2024 inzetten als klimaattrainer? Deel je motivatie en gegevens met ons via het formulier.