Zoetermeer

“Niet enkel meer Buytenhout als locatie, maar nu ook actief op het Bentwoud en aandachtswijken binnenin de stad”

Zoetermeer richt zich op groene buitenactiviteiten gebaseerd op Natuursprong. Natuursprong is een speel- en beweegprogramma in en met de natuur voor kinderen van 4-12 jaar. Het brengt kinderen in de stad naar een groene omgeving, waar ze uitgedaagd worden om te spelen en bewegen. Zo wordt tegelijkertijd de motorische en mentale ontwikkeling van kinderen gestimuleerd en worden positieve ervaringen met groen en natuur gecreëerd. Door de thema’s spelen, bewegen én groen te combineren maken we het Groen doet goed programma aantrekkelijker voor een bredere groep kinderen. Met de samenwerking tussen het team Groen, Spelen, Leren en de afdeling Sport ontstaan er nieuwe mogelijkheden.

Doel

Een samenhangend programma van groene buitenactiviteiten aanbieden aan scholen die gericht zijn op beweging, beleving, plezier én leren (edutainment).

Betrokken partners 

Provincie Zuid-Holland, Gemeente Zoetermeer, Gemeente Delft, Gemeente Pijnacker-Nootdorp,  Staatsbosbeheer, IVN, ondernemers Buytenhout, gebruikersgroep Balij, natuur en milieuorganisaties, gebruikersgroep Bentwoud