Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing: win een groene metamorfose!

Is het klaslokaal van jou of je kind grijs, saai en ongezellig? Geef je dan op voor de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing van IVN Natuureducatie samen met J/M Ouders! Het allersaaiste klaslokaal van Nederland wint namelijk een groene metamorfose. Dit klaslokaal wordt met een IVN BinnenBos en plantenbakken van Presikhaaf Schoolmeubelen omgetoverd tot het groenste klaslokaal van Nederland.

Contact met de natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer en het heeft een positieve invloed op de concentratie en de leerprestaties. Toch zijn veel klaslokalen in Nederland grijs en saai en daar willen wij verandering in brengen.

Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing

Planten in de klas verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, aangezien kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen.

Om daar aandacht voor te vragen organiseren we de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing. Ouders, kinderen, scholen en leerkrachten kunnen hun klaslokaal via onderstaand formulier aanmelden tot  en met dinsdag 31 januari 2023. Voeg vooral foto’s en een originele motivatie toe waarom jouw klaslokaal moet winnen.

Geef je op voor de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing

Doe dat vóór 31 januari 2023. Geef vooral een leuke uitgebreide beschrijving waarom we jouw klaslokaal moeten nomineren en vergeet geen foto’s toe te voegen!

Meld jouw klas aan

In februari kan er vervolgens worden gestemd op de genomineerde klaslokalen. Het winnende lokaal wint een groene metamorfose met:

Help mee met een donatie

IVN zet zich in voor het welzijn van kinderen op basisscholen door locaties groener te maken en kinderen in contact te brengen met natuur. Help jij ons mee? Wil jij basisscholen helpen met met een donatie voor een IVN BinnenBos! Met de donaties kunnen we zoveel mogelijk klaslokalen in Nederland vergroenen.

Doneer nu