Gastlessen

Groep 3 - 8

Duurzame energie

ENECO heeft voor het basisonderwijs een gratis lesprogramma ontwikkeld. Met filmpjes, proefjes, opdrachten en een quiz leren kinderen alles over duurzame energie. De les duurt maximaal twee uur. Heb je liever een getrainde gastdocent van Eneco voor de klas? Ook dat kan! 

Wanneer: gehele schooljaar
Locatie: in de klas
Kosten: geen
Info en aanmelding: Eneco 

Groep 4 - 6

Een web van zeedieren

Een expert van zeehondencreche Pieterburen geeft een gastles in de klas: Wat hebben een alg en een zeehond met elkaar te maken? De leerlingen leren op een speelse en interactieve manier over een voedselketen en merken dat al het leven onder water aan elkaar verbonden is. Uiteraard wordt er één zeebewoner in het bijzonder uitgelicht, door middel van het bekijken en voelen van schedels en zeehondenvacht beleven de leerlingen de zeehond van zeer dichtbij.

Wanneer: gehele schooljaar
Locatie: in de klas
Kosten: €25,- en kilometerprijs
Info en aanmelding : Zeehondencreche Pieterburen

Groep 6-8

Greenpeace

Je komt meer te weten over het werk van Greenpeace, waarom een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu nódig is, en dat het ook kán: schone energie, behoud van biodiversiteit, plasticvrije oceanen en minder vleesconsumptie.

Wanneer: hele jaar door
Locatie: in de klas
Kosten: geen
Info en aanmelding: Greenpeace

Alle groepen 

Groen gelinkt

Met GroenGelinkt kan iedereen zoeken naar aanbod zoals gastlessen in Nederland op het gebied van natuur, duurzaamheid en educatie. Kijk op groengelinkt.