Gezondheid
Op
donderdag17feb202219:00

Workshop: Groene GGZ voor IVN’ers

Groen heeft positieve effecten op onze lichamelijke én mentale gezondheid. Steeds meer GGZ-instellingen zijn enthousiast over het inzetten van de natuur in de geestelijke gezondheidszorg. Wil je meer horen en meepraten over de ontwikkelingen op dit gebied? Meld je dan aan voor de online workshop op donderdag 17 februari.

IVN zet zich al jaren in om verschillende groepen mensen de positieve gezondheidseffecten van natuur te laten ervaren: van ouderen in zorginstellingen tot kinderen in ziekenhuizen.

Groene GGZ

Het afgelopen jaar inventariseerde IVN met partner Nature for Health de mogelijkheden voor de inzet van natuur in de geestelijke gezondheidszorg. Die mogelijkheden zijn heel uitgebreid, zoals de natuur integreren in de behandeling van cliënten. En de terreinen van GGZ-instellingen natuurvriendelijker inrichten zodat cliënten en medewerkers daar kunnen opladen. De terreinen zijn vaak enorm groot (bij elkaar opgeteld de oppervlakte van een gemiddeld nationaal park). Vergroening biedt daarom ook veel mogelijkheden voor biodiversiteit en klimaatadaptie. 

GGZ-instellingen door het hele land zijn enthousiast en onlangs sloten 16 instellingen zich aan bij de beweging de ‘Groene GGZ’. De hoogste tijd dus om IVN leden en afdelingen op de hoogte te brengen en te betrekken bij de Groene GGZ. 

Programma workshop

Tijdens de online workshop vertellen we meer over het programma Groene GGZ. IVN’ers vertellen over hun vrijwilligerswerk in de GGZ. En tijdens interactieve sessies gaan we graag met je in gesprek over jouw visie op de Groene GGZ en de rol die je daarin ziet als IVN’er en IVN-afdeling.

Aanmelden

Ben je IVN'er en wil je meedoen aan deze workshop? Meld je dan aan via onderstaande button. Je ontvangt dan op de dag van het webinar een mail met de Zoom-link.

Aanmelden

Algemene informatie

donderdag 17 februari 2022 - 19:00 tot 20:30